НовиниТемида

Върнаха отново в ареста шеф, убил подчинен в офиса си

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Стара Загора, с което е отказана промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 39-годишния Владимир Василев, който е подсъдим по дело за убийството на Станимир Иванов, известен с прякора Стамбето.

Срещу Василев е повдигнато обвинение за това, че на 24.03.2021 г. в Стара Загора, в офис на собствената му фирма за бързи кредити, е убил с пистолет, като го е прострелял в главата, 35-годишния Станимир Иванов. Жертвата работил от няколко години за обвиняемия.

Убийството е извършено със законно притежаван боен пистолет, марка „Берета“.

Убитият мъж е бил в договорни отношения със собственика на фирмата за бързи кредити, имал е криминално минало. Стамбето е лежал и в затвора, след като през 2016 г. се барикадирал в апартамент в Стара Загора и замерял с коктейли Молотов служители на реда.

Пред разследващите Владимир Василев е направил самопризнания, че е стрелял при възникнал скандал между двамата.  

Подсъдимият обжалва отказа на Окръжен съд – Стара Загора, пред когото делото се разглежда на първа инстанция, да промени мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Апелативните магистрати прецениха, че жалбата е неоснователна, тъй като няма конкретни данни да е настъпила промяна в обстоятелствата по делото, а определението на окръжния съд е обосновано и законосъобразно. Като неоснователно е прието и възражението на защитата, че срокът на предварителното задържане е прекалено дълъг тъй като заседанията се насрочват ритмично и първоинстанционният съд полага всички усилия за решаване на делото в разумен срок.

Определението на Апелативния съд е окончателно.

Спрямо подсъдимия В. В. първоначално е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, а след решение на друг състав на Пловдивския апелативен съд от месец юли тази година тя е била променена в „домашен арест“ с електронно средство за наблюдение. След като по делото са постъпили данни, че В. В. се е опитал да окаже влияние върху свидетели по делото, в края на месец октомври, Апелативният съд уважи искането на прокуратурата и измени мярката му за неотклонение от „домашен арест“ отново в „задържане под стража“.

Снимка: радио Стара Загора/архив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина