АктуалноЖивотЗабавлениеКвартали

5+1 неща, които да НЕ правиш в Кючук Париж

Това е вероятно една от най-колоритните махали и постоянно търпи закачки за жителите си и техния буен нрав

В една от по-старите си статии подробно сме описали процеса по населване на Кючук Париж преди повече от век. Там сме разкрили и как е получил разговорното си наименование, което днес основно кореняците използват. Административно той се намира в район Южен и е разделен на множество по-малки единици.

Днес, той е един от най-противоречивите квартали под тепетата – има стотици хора, които си го обожават и не могат да си представят да живеят на друго място, но и още толкова други, за които е краен, гангстерски и под нивото им.

На всеки обаче, рано или късно му се налага да мине или да отиде на гости в Кючука, така че подбрахме някои препоръчителни неща, които да не правиш, когато не си „местен“:

Да гледаш лошо

Споменахме по-горе за буйния нрав на редица „парижани“. Тук често се случват междусъседски и квартални спречквания, така че ако не желаете да се конфронтирате – по-добре бъдете дружелюбно настроени.

Да си оставяш паркиран автомобила задълго пред чужд блок

Мина отдавна времето, когато между постройките имаше толкова свободно място, че можеше да се играе футбол или пък да се събират всички от околността на по бира вечер. В момента, какво навсякъде под тепетата, всеки квадратен сантиметър е превърнат в паркинг и отново за пристигналите последни у дома, остава да паркират понякога доста далеч от входа си. Така че, изобщо не си помисляйте да си зарежете автомобила за няколко дни пред чужд блок. Тук всеки си брани паркомястото, независимо дали е обозначено легално или не. Най-малкото ще се намерите с вдигнати чистачки!

Честно казано, с тези ремонти около квартала в момента, там дори не е за ходене с кола!

Да ходиш на Нова година

Снимка: Facebook

Не може да не сте видяли в социалните мрежи десетките шегаджийски снимки с огромни избухващи фойерверки и бомбички над южната част на Пловдив. Тук наистина канонадата започва още от началото на декември и всяка вечер се подгрява за същинския празник. Дори и да е забранено от общината, това изобщо няма да спре кючукпарижани. И да – никога не си оставяйте колата пред някоя тераса на 31-ви декември.

Останалите може да откриете в единствения дигитален гид под тепетата Lost in Plovdiv

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Един коментар

  1. Дрън,дрън!То пък бомбените изпълнения щото ги няма в другите квартали!Или пък кой където свари си паркира колата ,но в Кичука/както го наричат/ е строго забранено това 😄😄И т.н.Пишете си каквото ви дойде на ум ,но проблемите в този град са огромни!Това градски транспорт,това разкопани улици и булеварди навсякъде,това мръсни улици намерени от месеци и т.н.и.т.н
    Това е в целия град,пълен хаос и разруха.Управниците му явно са решили след нас и потоп!За това пишете,а не глупости които си изсмукване от пръстите!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина