ВластНовини

Проблемът с водата в Брестовица не търпи отлагане

До дни държавните институции предлагат решение

Проблемът с наличието на манган в питейната вода на село Брестовица и вариантите за решението му  обсъдиха на среща с областния управител Дани Каназирева изпълнителният директор на „Български ВиК холдинг“  Илиян Илиев, председателят на Управителния съвет на компанията Иван Иванов и директорът на водното дружество в Пловдив Спартак Николов.

Представителите на държавните институции категорично смятат, че ситуацията е изключително сериозна и трябва да се действа бързо, като се търси дългосрочно решение.  Най-добрият вариант е нов надежден водоизточник, подмяна и реконструкция на водопроводната мрежа.

Според  ръководството на ВиК холдинга необходимите  средства за изграждането на новия водопровод ще бъдат отпуснати, а от своя Спартак Николов допълни, че дружеството има готовност да започне изграждането му, след  като всички законови  процедури приключат.

За мен  най-важното е проблемът да бъде решен в кратки срокове. Срещата днес беше изключително полезна, защото всички държавни институции сме на мнение, че хората в Брестовица не могат да чакат. До няколко дни ще имаме и конкретното решение, какво ще бъде направено и ще го съобщим,“ заяви областният управител.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина