БългарияВластНовини

ГЕРБ и ПП-ДБ искат оставките на управителя и подуправителя на НЗОК

Ще отправим молба управителят и подуправителят на НЗОК да направят крачка назад – да подадат оставки, заявиха на съвместен брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов и министърът на финансите и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев. Тримата са обсъдили на среща изработването на регламент, по който да се случват назначенията в регулаторните органи, пише БТА.

„С оглед на това, че беше опорочен изборът на ръководството на НЗОК, ще отправим молба към управителят и подуправителят да направят крачка назад, без това да е свързано с някакъв укор към тях, за да можем да стартираме процедурата на чисто“, посочиха те.

Проф. Момчил Мавров: За първи път чух за секретен доклад на ДАНС

„Проведохме среща във връзка с вчерашното гласуване, което създаде проблем, както знаете ние от самото начало полагаме усилие да не допускаме плаващи мнозинства. Мнозинството, което подкрепи кабинета Денков – Габриел, трябва да взема решения заедно по ключовите въпроси на управлението и по излъчването на регулаторите“, заяви Христо Иванов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина