КриминалеНовиниТемида

Задържаха двама младежи, нападнали мъж в Асеновград

Нападнатият възпроизвел два изстрела във въздуха със законно притежаван газов пистолет

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Ж.М., на 21 г., и И.Д., на 20 г., за това, че на 18.10.2022 г. в гр. Асеновград, обл. Пловдив, са причинили лека телесна повреда на 57-годишен мъж.

На 18 октомври 2022 г. в гр. Асеновград Ж.М. и И.Д. се движели по една от улиците в града. Пострадалият 57-годишен мъж вървял пред тях. Те му поискали цигари, а той им отвърнал, че не пуши. В този момент двамата започнали да го обиждат и удрят по тялото. Той успял да се отдалечи, възпроизвел два изстрела във въздуха със законно притежаван газов пистолет, но двамата го повалили на земята и продължили да го удрят с ръце и крака, след което избягали.

Подаден е сигнал в полицията. На място пристигнал и лекарски екип. Ж.М. и И.Д. били задържани малко по-късно. По досъдебното производство са разпитани свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на вида на телесната повреда.

Двамата са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в Районен съд-Асеновград за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина