СъдТемида

Стартира делото срещу Венко Измамата

Image title
Прословутото дело Еврохолидейз, станало известно с фалшивите почивки до Малдивите на Венко Измамата, стартира днес в Районния съд след куп отлагания вече почти година. Подсъдими са въпросният Венелин Качаков, Георги Христов и Георги Пасев. Бавно, мудно и тромаво започна разпитването на свидетелите. Повече от три часа пред Темида говориха Цветанка Дудова, платила застраховка на скандалната фирма и Първанов. Разбрах от медиите за цялата история. С Георги Пасев сме били съдружници. След раздялата ми с него, те си продадоха дяловете на мен през 2010 година. През 2011 съдия изпълнител ми запорира сметките. Брат му на Пасев бе съдружник на трудов договор във фирмата. Аз имах 50 %, а те двамата по 25%. Получих запор на банковите сметки заради сума от 190 хил. лева. Първо от банката ми се обадиха. Дойде частен съдебен изпълнител и ми каза, че адвокат Белин Узунов е завел изпълнително дело. Image title
 рещнах се с Узунов и Качаков, вторият ми се представи за представител на фирма Юнион Сървиз ЕООД, разказва пред съда Първанов схемата, по която са ужилили фирмата му Венко Измамата и компания. Той допълни, че след няколко месеца пак се е срещнал с Белин Узунов и подсъдимия Венелин Качаков. В последствие е разбрал, че имената им фигурират в медийното пространство за въпросната измама на Малдивите. Дал е показания в софийската прокуратура.
Реплики и дуплики си разменяха прокурорът и адвокатите на Венелин Качаков в днешното заседание. То продължи с разпит на дъщерята на бившия главен мюфтия Недим Генджев- Нейля, която също е свидетел, тъй като на практика обвинените са използвали името на фирмата й Еврохолидеис, с едно З отзад, с идеята да хванат на въдицата повече риби. Делото продължава утре и вдругиден.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина