Само 2,5 години затвор за Мехмед Едноръкия, ползвал 9-годишното си внуче за хероиново муле

Темида

Хлапето Асан Асенов плаче в коридорите на съда, докато наказват дядо му

Грижовният дядо
Грижовният дядо
Мехмед Юсеин- Едноръкия получи само две години и половина затвор, задето използва 9-годишния си наследник за хероиново муле. 58-годишният наркодилър бе осъден по бързата процедура след споразумение с прокуратурата, след като в събота натъпка в гащите на внучето си 100-грама кафево, но бе арестуван. Докато четяха присъдата на Едноръкия, внучето му Асан Асенов плачеше в коридорите на съда. Дядото нямаше белезници, тъй като едната му ръка е ампутирана.

Грижовният дядо бе задържан при специализирана полицейска операция през уикенда. Ченгетата спрели Дачията, управлявана от Едноръкия, след което открили близо сто грама хероин в дрехите на малкия Асенчо. Малолетното момче е оставено под полицейска закрила. Малчуганът не знаеше какво става в съдебната зала. Малкият е второкласник в „Димчо Дебелянов“, живее при баба си. Майка му работи в Германия, а баща му е неизвестен.

58-годишния Юсеин има трети клас, но може да чете и пише. Той е бил осъждан през 1989 година, но амнистиран от тогавашния президент Жельо Желев. Натъпканият в гащите на детето хероин е трябвало да бъде продаден в Столипиново. Там Мехмед върти малък магазин, в който най-вероятно е продавал кафево като кафява захар. На всичко съм съгласен, кво да направя, каза пред съдията Мехмед Юсеин преди да се споразумее за присъда от 2.5 затвор. Ползвания за хероиново муле 9-годишен Асанчо
Ползвания за хероиново муле 9-годишен Асанчо
Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.