БългарияНощна смяна

Кен Хенсли свири като за Световно след финала на Европейското

Пловдив роди нова традиция- ще изпращаме юлското слънце за Джулая, вместо да го посрещаме

Image title
Роди се една нова традиция, а авторите й ще се стремят да я поддържат за вси лета. Вместо ритуалното посрещане на юлското слънце, Пловдив от тук насетне ще го изпраща не по-малко тържествено и шумно. Както сториха близо 500 рокаджии със свободен дух снощи на Античния театър. Те изпратиха грандиозно първото юлско слънце заедно с рок легендата Кен Хенсли. Който даде да се разбере защо Юрая Хийп и неговите парчета ще бъдат вечна емблема не само на рок музиката, но и на духа, на приятелството, на чистотата. Публиката подгря брилянтният пловдивски китарист Личо Стоунса. Гигантът Хенсли беше много дружелюбно настроен към публиката и разговаряше с нея на английски, а хората му отговаряха, пеейки с него на един глас рок химните на Юрая. Хенсли пусна глас, свири тежко на китара, геният му накара миниатюрно пияно да звучи чудовно мощно. Този 65-годишен музикант раздаде енергия като за петима на по 20 години. Особено на епохалното Джулай Морнинг. Магическо е, коментираха меломани случващото се на сцената, когато китарите си кръстосаха, но и сляха Кен и нашата рок гордост – Георги Мархолев, с когото са приятели от много време.

Image title
Ще се обадя на Платини да спре този бой, та да почнем да свирим, измайтапи се пред организаторите си от Уест Енд Академи Хенсли в мига, в който Испания вкара трети гол на Италия във финала на Европейското първенство по футбол, който вървеше на два гигантски екрана на Античния. Кен дочака да свърши мача, преди да забие на древната сцена, а организаторите, влизайки в положението на феновете осигуриха силен звук и супер картина за финала. Вдигаше се шум при всеки вкаран гол от страна на испанците и всеки пропуснат от италианците. Имаше агитки, пяха се футболни песни, пиха се много бири, наливани на общо шест открити бара в рамките на Античния. Дори и тъжните почитатели на Скуадрата обаче забравиха за футболната мъка, щом на сцената след последния съдийски сигнал се появи Хенсли и заби не като за Европейско, а като за Световно.

В края на концерта Кен Хенсли подари вниманието си на всички. Раздаде автографи, пазен от 10 гарда, но феновете с коса като неговата лесно можеха да се щракнат със звездата. Всеки, който заставаше до идола си бе поздравяван от рок величието с приятелско „ Hello” и прегръдка за фото. Щракна се с много пловдивски музиканти, актьори, меломани. Засвидетелства уважението си и към един от двигателите на снощното шоу- народната представителка Вили Шопова. Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина