СъдТемида

Пуснаха Николай Славчев под гаранция, Алди остава в ареста


Николай Славчев излезе на свобода под парична гаранция в размер на 500 лева. Решението си Темида взе след близо двучасово разглеждане на мерките за неотклонение на двамата обвинени в палежа на ЕВН и приготовлението за втори такъв. Алдин Сарай остава в ареста с постоянна мярка „Задържане под стража“ заради откритите в дома му наркотици и заради предишната му присъда за марихуана. Според съда няма опасност Николай да се укрие или извърши друго престъпление, докато Алди е „лице с по-висока степен на обществена опасност“.

Действието на Сарай, който се застъпи зад Славчев като го представи като единствения човек, който прави благотворителност без да има пари затова, ще остане като прецедент в съда, коментираха юристи след заседанието.

Задържането на Славчев на стадиона
Задържането на Славчев на стадиона
Николай бе арестуван в събота, на кървавото дерби между Ботев и Левски, докато нахлуваше на терена в протест срещу действията на синята агитка. Той бе и на челни позиции при два от протестите срещу ЕВН, като в първия масов такъв дори се сдърпа с типче, което искаше да яхне политически недоволството.Николай скача срещу политическите провокации на един от масовите протести
Николай скача срещу политическите провокации на един от масовите протести

       

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина