СъдТемида

Алди за Николай в съда: Това е единственият човек, който прави благотворителност без да има пари

Операторът се грижи за болна майка и за баба си, иска домашен арест

Славчев: Нямам нищо общо със случая

Славчев благодари с жест за медийния интерес
Славчев благодари с жест за медийния интерес
Алди Сарай. Оператор на свободна практика. 30-годишен. Образование- висше. Присъда за наркотици, реабилитиран. Гледа болна майка и възрастна баба. Живее в Тракия.
Николай Славчев. Студент, трети курс „Стопанско управление“ в ПУ. Работи като асистент в болница. Присъда за кражба, реабилитиран. Гледа майка и приятелка. Живее в Тракия.

Image title
Това са профилите на двамата обвинени за палежа на ЕВН и подготовката за такъв. Единият задържан край офиса на монополиста. Другият- по време на футболния мач Ботев- Левски след нахлуване на терена. Никой не знае какъв е профилът на третия обвиняем, дал самопризнания и пуснат на свобода под парична гаранция.

Бабата на Алди в съда
Бабата на Алди в съда
Моля за по-лека мярка за неотклонение. В къщи аз се грижа за майка, която е болна, и за баба. Когато ме няма, майка се агресира срещу баба, а аз балансирам. Притеснявам се, че ако ме няма у дома, ще стане нещо. Семейството разчита на моите доходи, тъй като баба взима пенсия от 147 лева. А миналия месец ни дойде сметка за ток от 390 лева. Без мен не могат да се изхранват, каза операторът Алди. В залата бе баба му, която едва издържаше на случващото се и щеше да колабира в залата. Боже, какво е станало. Аз не знам кога си е вкъщи и какво прави. Онази нощ дойде с полицията, разказа възрастната жена.

Присъдата, за която прокурорът спомена, е от детските ми години. Бях на 14 и нерегламентирано взехме с приятели две ракети за тенис на маса. Не съм съпричастен към случая. Предложиха ми да бъда на мястото на Иван. Опитаха се да ме притиснат да призная. Но не го направих. Никога не съм правил нещо, което да е навредило на някого, на държавата, на обществото. Моля за по-лека мярка, каза Славчев, който страда от киста в бъбреците и астма. Той организира културни фестивали.

Николай е единственият човек, който се занимава с благотворителност без да има пари. Събира средства и помага на хора в неравностойно положение всеки уикенд, каза за колегата си по обвинения Алди Сарай.

За първи път в кариерата си присъствам на заседание, в което единият защитава другия чисто човешки. Къде е третият обаче, попита отново Елдъров. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина