Обвиненият в убийството на Стефка – Владимир Костадинов, внезапно загуби слуха си

Темида

Със СРС-та между Владимир и друго лице, разполага прокуратурата

Подсъдимият за убийството на 19-годишната Стефка Маджарова, Костадинов е с 45% загуба на слуха, констатираха вещите лица, извършили съдебно-медицинската експертиза. Внезапната загуба на слух е определна като средна и това не би трябвало да пречи на обвиняемия да участва активно в съдебното заседание. Владимир пристигна в съдебната зала с памучен тампон в лявото ухо.

По време на делото, адвокат Самуилов, защитаващ правата на Костадинов , разговаряше със своя клиент на ухо и то не на кое да е, а на иначе проблемното. Това предизвика смут в съдийската колегия, която отправи въпроса: „Как Вашият клиент Ви чува след като разговаряте с него обърнат към лявото му ухо, което е загубило слуха?” Адвокат Самуилов веднага поясни, че при разговори с него, Владимир обръща глава, за да може да чува по-добре.

Обвиняемият два пъти е приеман в спешното отделение на УМБАЛ „Св. Георги“. Веднъж на 31.03 и втори път на 26.05 тази година с идентични симптоми и лечение, но не заради влошения си слух, а заради обостряне на колянната инфекция. Заболяването е лекувано оперативно и Владимир е изписан в добро състояние.  Към момента няма данни за влошаване на инфекцията, съобщиха лекарите от съдебна медицина, извършили няколкото прегледа на Владимир. Тогава лекарите разясниха, че в коляното на 25-годишният Костадинов, са били инжектирани фекалии, явно предоверил се на затворническия фолклор.

По време на делото се споменаха СРС-та между Владимир и друго неизвестно лице, за което прокурора на делото отказа да даде повече информация. Адвокатът на защитата поиска да бъдат призовани други свидетели – „хора от първа ръка“, които живеят в близост до мястото, на което е открито тялото на Стефка. Съдът уважи, както това искане, така и последвалото за повторна медицинска експертиза, касаеща слуха на Владимир.
Поради отсъствието на четвъртото вещо лице по случая – д-р Стаменова, според която не може да се направи ДНК профил, делото бе отменено и насрочено за октомври.

Споделете ни във:

1 thought on “Обвиненият в убийството на Стефка – Владимир Костадинов, внезапно загуби слуха си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.