Иван Бижев жали 15-годишната си присъда пред Апелативния съд

Темида
След като през пролетта Иван Бижев бе пратен в затвора за 15 години от пловдивският окръжен съд, той отново влиза в съдебната зала, за да обжалва присъдата си на горна инстанция. Бижев бе признат за виновен за опит за умишлено убийство на Денислав Хаджиев от окръжните магистрати, като тази седмица ще застане пред апелативните. До изключително тежкото наказание, което изненада дори печени юристи, се стигна след масов търкал пред Планета Пайнер, където Бижев и хората му се млатиха с компания на сина на смолянския кмет Марио Мелемов. Освен 15 лета зад решетките осъденият бе наказан и със 70 хиляди лева обезщетение на Денислав.
 
Припомняме, че другите подсъдими по делото за екшъна край Водната палата от 2012-та Красимир Монов и Тодор Донев се разминаха с глоби от по 2000. Те бяха наказани за леката телесна повреда, която са нанесли на Марио Мелемов.
 
Тримата подсъдими се познавали отдавна, като се срещали основно по нощните заведения. На 01.12.2012 г. около 1 часа тримата посетили заведението „Планета Пайнер” и към 4,30 решили да си тръгват. Пред заведението се срещнали с група младежи, между които и пострадалите Денислав Хаджиев и  Марио Мелемов. В един момент подсъдимите започнали без никакъв повод да се заяждат с Денислав Хаджиев и приятелите му. След кратко спречкване, Донев и Монов започнали да удрят Мелемов, а Бижев наръгал Хаджиев няколко пъти с нож. Приятелите на Хаджиев успели да го отведат в Хирургиите на Пещерско шосе, където му била направена спешна операция и му била отстранена слезката.
Споделете ни във:

17 thoughts on “Иван Бижев жали 15-годишната си присъда пред Апелативния съд

  1. тоз Бижев най-скоро ш седне на рязана карабина. Много си го търсише, ся баталите само го жалят. Ам кът се праеше на як заради ебача на сестра му…

  2. никой от вас не е присъствал и неможе да каже със сигурност дали Иван Бижев е наръгал Денислав или не… Има само един човек който знае истината,защото е видял всичко с очите си,но няма да обели и дума пред никого. Каква е причината да мълчи само тои си знае. Този човек е дюнерджията между двете дискотеки…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.