СъдТемида

Исус, майстор на козия крак, излезе от пандиза, ще прави изолации

Не пуснаха предсрочно от затвора племенника на Жоро Самуилов


Исус Сергеев
Седем затворници бяха пуснати на свобода днес от Пловдивския окръжен съд, а петима ще чакат следващото заседние на Темида, ако бъдат предложени пак от специализираната комисия към затвора в Пловдив.

Ерджан Сюлейман
От днес навън е Ерджан Сюлейман. На него му оставаха 6 месеца от 5- годишна му присъда, но днес чу радостната вест. Вече се поправих, ще работя честно в магазинчето за сандвичи и принцеси, което имам в Турция, заедно с жена ми, проплака Сюлейман. Той бе пуснат, но с пробация и скоро няма да може да замине за Турция. До изтичането й остава в Пловдив.


Азехни Хасан
Не такъв шанс имаше Азехни Хасан, който ще трябва да лежи още пет месеца, докато изтърпи 2- годишната си присъда за държане и разпространение на 400 грама хероин. Съдия Магдалина Иванова счете, че прегрешението му е доста тежко. Корекционните му ефекти не са налице, каза тя преди да го прати отново в пандела.

От днес чист въздух ще диша Исус Сергеев. Съдия Магдалина Иванова се изненада от името му. Какво хубаво име имаш, а пък виж къде си дошъл, скастри тя Исус. Божето, както съвсем резонно викат в дранголника на апаша, е прослувут обирджия на вили. Бил майстор на козия крак, но в крайна сметка бил спипан от ченгетата и тикнат на топло за близо година и половина. Много съжалявам. Ще отида при семейството ми. Ще работя. Майстор съм по изолациите, каза Сергеев в последната си дума. И щеше да припадне, щом чу „Свободен“.


Йовко Самуилов
Зад решетките остава прослувутият племенник на петролния бос Георги Самуилов – Йовко Самуилов. Той ще доизлежи четирите месеца от присъдата си, прочетена за държане и опит за разпространение на 33 кг. марихуана. Йозито имал импулсивна проява по време на престоя си в зандана. Той напуснал обекта, в който работел за 20 минути, без да уведоми собственика. Естествено бил санкциониран, но това наклони везните и в решението дали да излезе предсрочно на свобода. Съдия Иванова взе това  предвид и не уважи молбата му. Чакам дете. Женя се. Брат ми е болен. Той има две деца. Имам работа да върша, каза Самуилов в своята пледоария, но не би.


Мариян Урумов
Свободен е вече Мариян Урумов. Той е бил шеф на магазина в Пловдивския затвор. Желая да бъда полезен в обществото. Ще си търся работа, каза бившият вече пандизчия. Урумов е бил осъден на две години затвор заради бягство от произшествие, което предизвикал в пияно състояние.


Нигран Хачатрян
Студентът Нигран Хачатрян удари на дърво в опита да излезе предсрочно шест месеца от двегодишната си присъда. Той търка нара за цели три престъпления. Баща ми е опериран. Желая да се развивам и да уча. Прекъснал съм си учението и сега трябва да вземам изпити, каза Хачатрян пред Темида.

Недялко Мерджанов
Шофьорът на служебния автомобил в Пловдивския пандиз също е на свобода. Недялко Мерджанов е бил осъден на 6,6 г. за притежание на огромно количество дрога. Шефът на затвора Божил Иванов каза, че Мерджанов денонощно е бил на линия за спешни конвои на затворници. Той е медиатор в общежитието. Недялко спаси двама лишени от свобода от сигурна смърт, застана зад шофьора Иванов.


Огнян Михайлов
Най-комичен бе Огнян Михайлов, който нещо го е закъсал със слуха и не чу, че излиза на свобода. Та трябваше да му викат в ухото. А като преработи информацията , щеше да колабира от емоции.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина