СъдТемида

Йордан Пацев: Оклеветен съм, бях в колата

Бащата на полицая се опита да поеме вината за убийството на Шабан в Аджисана

Image title
Ако някой е виновен- това съм аз, заяви съвсем спокойно в защитата си 50-годишният Петър Пацев, който прие вината за убийството на клошаря Камен Щерев- Шабан в Аджисан махала. Обвиненият за жестокия побой, след който бездомникът почина в мъки в хирургиите, се опита да защити сина си- полицаят от 5-то районно Йордан Пацев и да се опита да обеди съда, че само той е удрял клетника. Той беше на метри от мен. Не е виновен, не е удрял. Съжалявам, че се случи, допълни бащата. Аз съм оклеветен. Считам се за невинен, подчерта пък ченгето и поиска по-лека мярка за неотклонение в днешното заседание. Темида обаче счете, че доказателствата по делото сочат и двамата Пацеви са извършители на побоя. И остави баща и син в следствения арест с най-тежката мярка „Задържане под стража“.

Близки на Пацеви
Близки на Пацеви
Според обвинението няма никакви съмнения, че двамата заедно са участвали в жестокия побой. Прокурорът по делото припомни показанията на основните свидетели, пред чиито погледи Пацеви са размазали Шабан заради запален огън. Петър е нанесъл побоя- той не отрича. Йордан отрича да е нанасял удари и твърди, че в това време е стоял в колата си. Според свидетелите обаче, той е удрял Шабан с палка, а при последвалия оглед тя е намерена в колата му. От ударите са били счупени няколко ребра на Щерев, както и гръдният му кош, каза представителят на обвинението и заключи, че именно боят с палката е причина за смъртта на Камен Щерев.

Image title
Пострадалият е бил млад човек, но е имал ред заболявания. Емболия, турберколоза, пневмония и остеопороза. Твърденията на обвинението, че след побоя от второ до шесто ребро са били счупени, не отговарят на истината, тъй като това е била стара травма. Да, има удари с палка, но именно тежките му заболявания са причина за смъртта, категоричен бе адвокатът. След което извади медицинския картон на Петър Пацев и започна да изброява всичките му болежки- сърдечна недостатъчност, прекаран инфаркт преди 3 години. Според документи от ТЕЛК, Пацев е с 50% инвалидност. Колкото до Йордан, той е перфектен служител на МВР. За 8-те си години е имал многобройни награди. Няма опасност да се укрие, тъй като има семейство и малко дете, за които иска да се грижи, мотивира се адвокатът. Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина