СъдТемида

Ерхан в съда: Не аз утрепах Асенчо, сестра му го направи!

Обвиненият в жестокото убийство на 3-годишното дете се обяви за невинен и прехвърли отговорността на любимата си

Хлапето било смазано с крак, държано три дни в гардероб и после хвърлено с бетонен къс в Марица


Ерхан: Не аз го убих, сестра му го направи
Не аз утрепах Асенчо. Сестра му го направи. Опитах се да я спра, хвърли бомба в съда днес арестуваният и обвинен за жестоката смърт на 3-годишното дете от Столипиново Ерхан Камбуров. Той бе докаран на мярка за неотклонение окован в пранги, с пресни рани по лицето. Още с влизането си в съдебната зала той извика: „Невинен съм. Тя го уби!“. Той се опита да прехвърли цялата вина за смъртта на Асен върху сестра му, с която живее на семейни начала. Пред Темида Камбуров каза, че Диана е пребила момченцето, в следствие на което то е издъхнало. Детето го би тя, сестра му. Аз толкова много я обичам. Опитах се да я спра. Не можах. После я нашляпах нея. Само тя го би. Аз се опитах да му направя въздушно дишане, каза Ерхан.

За друг виновник загатна и адвокатът му. Все още не е ясна точната причина за смъртта. Има данни за още един извършител- Диана. И тя е превъзпитавала детето по жесток начин, отбеляза защитникът на столипиновеца.


Не така смята обвинението. Прокуратурата е категорична, че именно Ерхан е човекът, който е убил по най-жесток начин Асенчо. Доказателствата в тази посока са категорични. Детето е починало в следствие на изключително тежък побой, автор на който е Ерхан, каза прокурор Галин Гавраилов. По убийството е правен следствен експеримент, а в момента експерти изготвят тройно съдебно-медицинска експертиза.


Детето е бито зверски, блъскано, ритано, затискано е с крак в областта на гръдния кош и врата. След като е издъхнало , убиецът увива трупа с одеяла и го вкарва в гардероба. Крие тялото там в продължение на няколко дни, докато не решава да се отърве от него. Откарва мъртвия Асен с каруца на 30-тина метра от река Марица и го заравя под купчина отпадъци. С Ерхан е синът му Реджеп. След ден извергът се връща там, вади трупа от боклуците, вкарва го в чувал, вързва бетонен блок за тялото и го хвърля в реката. Прибира се, почиства детайлно гардероба, пръска го с дезодорант и очаква да се отърве чист.


Именно Реджеп води разследващите до мястото, където първо е било заровено телцето, а после хвърлено в реката. На дъното на Марица го откриват водолази.

Този човек е абсолютен агресор в дома си. Перманентно упражнява насилие над синовете си, бие ежедневно Диана и брат й. Два дни преди убийството чупи крака на Асен при поредния побой, отбеляза обвинението.

Асенчо предизвикал убиеца си с плача си. Ревал заради болки в счупеното краче. По време на драмата Асен е без майка си. Тя не живее под един покрив с убиеца и дъщеря си Диана. Засега няма данни да е съпричастна към смъртта на сина си.
Самият Ерхан има богато съдебно минало. Съден е за кражба, закана с убийство и шофиране в нетрезво състояние. Съдът прие доводите на прокурора и остави Камбуров в ареста с постоянна мярка „Задържане под стража“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина