Бивш управител на Дриймс и Бътерфлай- куриер на телефонните измамници

Темида

АЛО мафията вкарва Веселин Бекирски в схемата си след негова обява в интернет в графа „Търся работа”

Безработният призна вината си пред Темида, но подчерта, че е бил подведен от „д-р Петров”

Адвокатът му: Полицията изтърва истинските измамници

Веселин БекирскиБившият управител на сладкарниците Дриймс и Бътерфлай Веселин Бекирски застана пред Темида като част от схема на организираната престъпност. 40-годишният мъж е работил няколко месеца като куриер на прословутите телефонни измамници. Той бил „санитарят” в криминалната верига, който взимал парите на жертвите на бандитите. Задължали го малко след като възрастна жена от Пирдоп му предала последните си спестявания, за да помогне на пострадал при катастрофа близък. Днес Бекирски застана като подсъдим за участие в измамата на 83-годишна баба от Калояново, която му броила дълго кътаните 1050 лева за операцията на дъщеря си. Веселин се призна за виновен и поиска бързо съдебно следствие, като уточни пред съдията, че не се е представял за длъжностно лице, както пише в обвинителния акт. Съжалявам много за стореното. Съжалявам, че попаднах в такава схема и се излъгах, за да подведа и други хора, при това възрастни. Моля за условна присъда, каза в своя защита Бекирски.

Телефонните измамници го закачат в схемата си, след като засичат негова обява в интернет, с която той търси работа в строителството. Описвайки квалификацията той става интересен за намеренията на схемаджиите и те се свързват с него, за да му предложат работа. Предложиха ми да работа като куриер за здравна фирма, обясни в съда той. Не му е нужно дълго, за да каже Да на предложението- безработен е от няколко години. Подведох се, не знаех в какво се забърквам, допълни той.

Задачите следват една след друга. Човекът, с когото поддържа връзка по телефона, се представя за д-р Петров. Иди там и вземи тези пари, била най-честата поръчка, която Бекирски получавал. Така идва моментът, в който трябва да иде до Калояново, за да прибере 8 хиляди лева от Велика Папазова. Тя обаче брои едва 1050- само толкова има. Бекирски прибира пакета с банкнотите във вътрешния си джоб и изчезва. След няколкото „услуги” за „д-р Петров” се среща с него в района на пазар Илиянци в столицата, за да предаде сумите.  Изглеждаше съвсем нормално. Нямаше вид на измамник от ромски произход, излезе от задължителния портрет за телефонния шмекер Веселин Бекирски.   

Той получава условни присъди за другите измами, в които е участвал като куриер. Прокуратурата го определи като съучастник, адвокатът му- като помагач. Самият той се определя като жертва на ситуацията и тежкия си живот в последните години. Разкри, че от години страда от психическо заболяване. Адв. Шилев пък не скри пред журналисти в залата, че полицията е имала възможност да стигне до мнимия доктор Петров, но не успяла заради грешка. Дори по време на ареста си в Пирдоп Веселин Бекирски е разговарял с баш измамника, който му звънял от румънски предплатени карти.  

 

Споделете ни във:

1 thought on “Бивш управител на Дриймс и Бътерфлай- куриер на телефонните измамници

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.