СъдТемида

Ашима свидетел срещу обвинен за купуване на гласове

Схемата е за 35 бона плюс 10 хилки хонорар за осигуряване на 800 гласа


Обвиненият в купуване на гласове Илия Манчев остава за постоянно в ареста. Това реши пловдивският окръжен съд. Темида прецени, че Манчев може да извърши престъпление, ако е с друга мярка. Обвинението, в лицето на зам.-окръжния прокурор Галин Гавраилов, изтъкна пред съда, че подсъдимият има четири предишни осъдителни присъди – две за кражби, една за грабеж и една за лихварство.
Основен свидетел на прокуратурата се оказа познатият герой от Столипиново Ашим Асан. Той дал подробни показания за деянието, с които на практика накисва лихваря. Случката се разиграла на среща в кафене, организирана от Асан, другият обвиняем Петър Талев и Илия Манчев в село Стряма. Там Манчев поема ангажимент да осигури 800 гласа от ромската махала на Стряма. Талев трябвало да плати на Илия 35 000 лева плюс 10 000 лева хонорар за „тежкия труд“. Лихварят показал тефтер с ЕГН-ата на около 800 човека, за чийто вот гарантирал. При обиска му в дома са открити списък и тефтер с данните на хората.

Манчев каза в последните си думи, че не познава нито Ашим Асан, нито Петър Талев. Аз тетрадка нямам. Търсиха тефтера. Той е в клуба в центъра на Стряма. Ашим Асан е тръгнал за гласове, а не да свидетелства, каза Манчев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина