3-годишно дете е в болница след инцидент в дома му в Пловдив

Темида

Арестуваната майка разказва, че е паднал гипсов орнамент върху главата му

38-годшина жена е задържана в ареста след извършена животоспасяваща операция на едно от децата ѝ, съобщиха от  Районна прокуратура-Пловдив, която наблюдава досъдебно производство за неполагане на грижи на малолетно дете, пострадало при инцидент в дома си.

По първоначални данни на 19 февруари 2018 г., след 19,30 ч., в апартамент в централната част на Пловдив, е била причинена телесна повреда на малолетно дете момче на 3 години.  

Детето се е намирало в детско креватче, когато върху главата му е паднал гипсов орнамент, поставен на стената, по данни на майката. На детето е оказана Спешна медицинска помощ и към настоящия момент е извършена животоспасяваща операция. Майката на детето – 38-годишната И.С. е задържана за срок от 24 часа по Закона за МВР. Установено е, че същата е отглеждала сама двете си деца – близнаци на 3 г., като бащата се намира в чужбина, където работи.

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за престъпление по чл. 182 ал. 1 от Наказателния кодекс – за това, че родител е оставил лице, намиращо се под неговите грижи без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо развитие.

Под ръководството на Районна прокуратура –Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия – извършен е оглед на местопроизшествие и в момента се разпитват свидетели по делото, предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи вида и механизма на причиняване на телесните повреди, извършва се и повторен оглед на местопроизшествие.

Очаквайте подробности

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.