СъдТемида

10 години затвор и 100 бона глоба за Вандера за кока от Коста Рика

Същите присъди отнесоха и Митко и Иван Стоицови за 100 грама дрога в плюшено мече


Вандера (в дясно) и Стоицов- баща влизат за десет години в пандиза
Ъндърграунд героят Иван Генов- Вандера бе осъден на 10 години затвор и 100 хиляди лева глоба за 100 грама кокаин. Същите тежки наказания отнесоха и ортаците на Вандера- Митко и Иван Стоицови. Тримата влизат за дълго на топло за приемане на плюшено мече от Южна Америка, пълно със 100 грама кока. Тримата трябваше да приберат пощенската пратка, но вместо меченцето с белото се обзаведоха с белезници. Стойността на дрогата, която Вандера и ортаците му прибраха от пощата през февруари 2012-та бе 26 439 лева.

Аферата бе организирана от Иван Генов. Вандера го закъсал за пари и се уговорил с неизвестен извършител да му изпрати от Коста Рика кокаин, който възнамерявал да продаде в България. Той дръпнал в схемата Илия Стоицов да му помага. Илия говорил с баща си Димитър Стоицов и последният се съгласил на колета да бъдат написани неговото име и адрес като получател.
Пратката с кокаина преминала границата на България на 04.02.2012 г. и при митническата проверка било установено съдържанието й. След като била уведомена полицията, те установили като получател на пратката Димитър Стоицов и  започнали наблюдение на тримата. Така на девети февруари плюшеното мече пристигнало в колет в пощата в Коматево. Димитър и Илия Стоицови отишли, за да приберат стоката. Иван Генов ги чакал в съседна улица, за да може да съдейства за разпространението на наркотика, както и да се увери в качеството му. След като получили пратката, Стоицови се отправили към колата, но преди да влязат, били задържани от полицейските служители. По същото време бил задържан и Иван Генов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина