НовиниСъдТемида

Окончателно: Шофьорът, който причини жестоката катастрофа с четири жертви край Скутаре, остава в ареста

20-годишният Андон Огнянов пак плака в съда: „Искам да съм при семейството си. Не съм убиец. Моля за домашен арест!“

Пловдивският апелативен съд остави в ареста 20-годишният Андон Огнянов, който причини жестоката катастрофа с четири жертви край Скутаре на 27 март. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Припомняме, че при първоначалното гледане на мярката му за неотклонение в края на март той бе  доведен от Съдебна охрана по пижама и с патерици в злата.

Срещу Андон е повдигнато обвинение за това, че на 27.03.2019 г. на пътен участък край с. Скутаре, при управление на БМВ е нарушил правилата за движение, като се е движел в платното за насрещно движение, блъснал се в „Сеат Толедо“ и по непредпазливост  причинил смъртта на четирима мъже от втората кола.

Младият мъж пак се разплака в съда и примоли апелативните магистрати:

„Искам да съм при семейството си. Не съм убиец. Моля за домашен арест!“

Те обаче приеха, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че Огнянов е автор на престъплението, в което е обвинен и при мярка, различна от „задържане под стража“, е налице опасност да се укрие. Обвиняемият трайно е живял в Кипър, от където е издадена и шофьорската му книжка.

За престъплението, в което е обвинен, наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 3 до 15 години. Това е достатъчен мотив за укриването му, въпреки наличието на чисто съдебно минало, трудова ангажираност и наличието на родител, който се нуждае от грижи.

Апелативният съд приема, че е налице опасност обвиняемият да извърши престъпление при мярка, различна от задържане под стража. При настоящето престъпление обвиняемият е причинил изключително тежък престъпен резултат, причинена е смъртта на четирима души.

Припомняме, че при катастрофата загинаха на място пътувалите в сеата хора, двама от които бяха баща и син. В болница със счупен крак бе приет и самият Огнянов, както и 17-годишният му спътник.

Наред с това той е системен нарушител на Закона за движение по пътищата. До сега той е  санкциониран ти пъти.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина