По следитеРазследване

Костадинка: Мъжът ми бяга като луд от нож

Image title
Дали Киро Рашков е носил нож на кръста, докато е заплашвал Веселин Христов и приятелката му Иванка пред дома им на 23 септември, е един от най-важните пунктове в делого срещу дерибея от Катуница, което върви в момента в Районния съд в Асеновград. В свидетелските си показания частните ищци и жертви на заплахите Веселин и Иванка подчертаха, че са видели дръжка на нож от дясната страна на Рашков, докато той ги е заплашвал „първо да избоде очите им, а после да ги убие всички“. Сигурен съм, че беше нож, подчерта Христов. Очаква се адвокатите на Рашков да оборят твърдението му чрез свидетелите си по делото, които тепърва ще бъдат разпитани.

Нож ли? Мъжът ми бяга като луд от нож, изригна в коридорите на съда Костадинка, жената на Киро. Тя подчерта, че той не е агресивен и не напада хората. Въпреки,че точно срещу нея бе една от нападнатите от Киро Рашков журналисти преди време, на която той вади бухалка.

Другият основен момент по делото според юристи е какво се е случило пред къщата на Рашкови в нощта преди заплахите и последвалите кръвопролития в Катуница. Според фамилията на Киро Веселин е ходил да ги заплашва с други от селото. Според Веселин обаче, той е станал свидетел на поредната съседска разправия между Рашкови и техните съседи, предизвикана от конфликт между две деца по-рано през деня.

Image title
В съда днес ще свидетелства дъщерята на Киро- Събка и внука му Християн. Вторият влезе в храма на Темида с качулка, слънчеви очила, под които надигаше добре подстригани вежди. Според папките по делото и според свидетелските показания двамата са били в джипа на Рашков, когато той е спрял пред къщата на Христови, за да ги заплашва.Image title

Нямало е заплахи. Дори напротив. Мъжът ми е отишъл да търси лекар и минал покрай Веселин, който го спрял, казал му да не минава по тяхната улица и почнал да ги заплашва, извади своята теория за събитията Костадинка. Изслушан бе и записът от телефонното обаждане на Иванка Петрова на телефон 112, в който тя съобщава с притеснен глас, че току що Киро Рашков е заплашвал с вадене на очи и с убийство.Веселин Христов
Веселин Христов

Очаквайте продължение!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина