По следитеРазследване

Директорът на полицията скочи срещу почистването на града

Чистота няма сол и пясък, има съмнения че Кошински е прикрил проблема


Дали Кошински ни пусна по пързалката с лекотата, с която пуска водата в тоалетната?
Директорът на пловдивската полиция комисар Тодор Чонов скочи срещу безобразното почистване на града, особено в малките квартали. Полицай №1 пусна сигнал до губернатора Иван Тотев за усложнения в транспортната обстановка и предпоставки за пътно-транспортни произшествия в следствие на пропуски при снегопочистването.
В получения в областната управа днес документ се настоява Тотев да обърне внимание на Община Пловдив, на която са подчинени ръководителите по райони и фирмите, работещи по зимното поддържане на уличната мрежа, да повишат изискванията си и качеството на извършваната дейност за осигуряване на необходимите безопасни условия за движение. Разпоредена от Пътна полиция проверка в Чистота ЕООД установила, че няма достатъчна наличност на сол и пясък.
Това се случва само няколко дни след като шефът на Чистота Радослав Кошински се би в гърдите при поредната си медийна изява, че всичко във фирмата е ок, има сол, има и пясък. Всички обаче виждат, че Пловдив е град-пързалка, травматологиите са задръстени от потрошени хора, а леки ПТП-та има на всяко кръстовище. По обяд тръгна мълва, че ще се проверява дали Кошински е умишлено е премълчал липсата на сол и пясък или е станала някаква обърквация по време на проверката.
Преди два дни областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев изпрати писмо до всички общини на територията на областта, с което поиска да получи информация за наличността на пясък и сол. В отговор на запитването, от Община Пловдив отговарят с писмо, че разполагат с около 1000 тона соло-пясъчна смес, 46 тона химически противообледителен продукт и коло 500 тона  пясък. Изключително ще съм разочарован, ако отговорите за наличните количества сол и пясък са грешни. Искрено се надявам да е станала някаква грешка и г-н Атанасов да не е подвел съзнателно областна администрация. Веднага изпращам ново писмо, в което ще поискам до края на работния ден да получа информация за наличните в момента количества, както и кога се очакват нови такива, коментира областният управител инж. Иван Тотев. В интерес на всички, включително и на Община Пловдив, е гражданите да бъдат запознати с фактическото състояние на нещата, допълни той. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина