ЗдравеПУЛС

Защо пловдивчанин гласува за Камен Донев?

Павел Начев избра родното изкуство

Днес е денят, в който всеки прави своя избор. Едни приемат реалността каквато е, други отказват изобщо да ходят до урните, трети хващат тази реалност и я преиначават чрез собствената си индивидуалност.

За Павел Начев – пловдивски младеж, човек със силно изразено мнение и склонност към артистичност, изборът е ясен. Той не гласува за нито един от двата кандидата, но не задраска и карето с „Не подкрепям никого“. Той реши нещо друго, нещо алтернативно и различно. Той подкрепи онова, което властта, така или иначе не подкрепя достатъчно. Павел заложи на родното изкуство. И го направи в лицето на Камен Донев!

Известният български артист е еквивалент на народа, душевността и забавлението. В спектаклите си той графира всички всевъзможни характерности на българския нрав, включително и на политиците. И може би учителят на народно творчество е най-подходящият избор. Ако не за всички, то поне за Павел.

Когато смислените кандидати са тези, който не са в бюлетината – изборът е ясен. Когато абсурдността е в избора, при който и двамата кандидати заслужават еднакво да загубят. Когато през 2016 г. тези две имена са единствените ни "алтернативи" за държавен глава и обединител на нацията – тогава някак естествено става човек да се пренесе в някоя паралелна вселена, а след това и да я впише в бюлетината. От когато имам право да гласувам не съм пропускал да упражня това си право (което вече формално е и задължение). Това беше първата ми невалидна бюлетина и се надявам да не ми се налага отново да прибягвам до нея. А значението на изборът ми на "кандидат" трябва да е повече от ясен за запознатите с творчеството на Камен Донев и изборът ми да "гласувам" за него, а не в квадратчето "не подкрепям никого" е неслучаен, обяснява Павел.

Някои ще определят избора му като откачен, други като гавра, но за мнозина, той ще е напълно праволинеен и оправдан. В крайна сметка, гласуването е задължително, но себеизразяването и личната воля са свободни. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина