ЗдравеПУЛС

Връщат оригиналния вътрешен облик на Комсомол

Архитекти свалят три стени в киното


Младите архитекти на Пловдив отново навиват ръкави за втора поред акция от кампанията за нов живот на кино Комсомол. Тази събота ще бъдат демонтирани три стени в сградата, появили се в ново време. Преградите компрометират вътрешния дизайн на киното, който според специалистите е изключителен. Ще бъдат свалени само тези стени, които не са част от оригиналния проект, подчертават от Съюза и Камарата на архитектите, които организират инициативата „Да почистим кино Космос“ като част от Архитектурен форум Пловдив 2013.

Операцията по отстраняването на ненужните израстъци в сградата започва точно в 10 часа в събота. Подготвени са схемите за демонтаж. Ако някой може да помогне с генератор на бензин около 3 kW мощност, за да ползваме ток, ъглошлайф, каски, чукове, строителни ръкавици и всичко необходимо за демонтаж на метални прегради, стени от гипсокартон и стени от газобетон ще се радваме ако заяви помощта си на телефоните на САБ Пловдив и КАБ Пловдив, обявяват организаторите на къртенето.

Втората стъпка по възраждането на Комсомол идва след голямото чистене, което се състоя преди близо месец. Бяха изнесени тонове боклуци, които отлежаваха в киното с десетилетия. Остава отворен проблемът с най-голямото депо за отпадъци в постройката- самият салон. Стъпка по стъпка обаче ще възстановим Комсомол в оригиналния му вид, като основната идея е сградата да заживее отново, обясняват младите архитекти.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина