ЗдравеПУЛС

Висококачествена лазерна епилация в Армада център

Армада е единственият лазерен център в Пловдив със сертификат за качество
 
Силният стрес отключва появата на нежелано окосмяване
 
 Кой ли не иска да премахне нежеланото окосмяване само с едно щракване. Е, това няма как да стане отведнъж, но в лазерен център Армада могат да помогнат, като отстранят окосмяването, от която и да е част на вашето тяло, само с няколко процедури. Армада е лазерен център точно в сърцето на града, разположен в красивата ъглова сграда, свързваща емблематичните улици Патриарх Евтимий и Отец Паисий и вече няколко години се радва на доверието на много пловдивчани. 
Още с прекрачването на прага на красивата постройка, клиентите виждат широко и светло пространство с няколко помещения, като най-голямото предимство е младият, усмихнат и изключително вежлив екип на лазерния център, който не само извършва желаните процедури, но и с радост отговаря на всички въпроси. 
 
Какво обаче всъщност представлява лазерното обезкосмяване и как така премахва изцяло космите? В днешно време са познати какви ли не начини за епилация, но нито един с дълготраен ефект. Нежаланите косми винаги са били кошмарът на жените. В древността дамите са използвали кремък, смола, мед и дори смес от арсеник или гасена вар, които често оставяли тежки следи по епидермиса. В наши дни тези методи са отживелица. 
С развитието на технологиите се достигна до навлизането на лазера в медицинската естетика, който драстично намалява нежеланите косми. Специалистите обясняват, че лазерът излъчва светлина, която се поглъща от пигмента на самия косъм и по-този начин достига до коренчето и умъртвява космения фоликул. Това е същността на самата процедура. За да се достигне до желания резултат са необходими между 4 и 6 процедури за зоните на тялото и между 6 и 12 за тези по лицето. Получава се такъв интервал, защото при всеки човек е много индивидуално. Някои хора са по-силно окосмени от други, а може да има и наличие на нарушен хормонален баланс, което не пречи на процедурите, но се изискват малко повече. Интересно е , че стресът е нещо, което също влияе изключително върху окосмяването, като може да отключи неговия растеж. След бременност при много жени се получава така нежеланото обилно окосмяване, след оперативна намеса на щитовидната жлеза също. Това се получава, защото хормоните се объркват и затова са необходими малко повече процедури, но крайният резултат е винаги желаният. Таке че все повече хора, търсят решение на чисто физиологични проблеми, а не просто от суета. Окосмяването обаче не винаги е проблем. Някои хора, просто имат повече косми от други, казват специалистите от Армада център. Често дори то може да бъде предадено генетично, ако някой от семейството е силно окосмен. 
Обезкосмяването отдавна не е приоритет само на дамите и все повече мъже се възползват от лазерните манипулации.  Зоните, които мъжката половина третира най-често са гърди, корем, ръце, подмишници. Освен това доста господа премахват и космите от скулите си, за да оформят своята брада и да не се налага непрекъснато бръснене. 
От изключително важно значение за ефективността на манипулациите е предпазването на кожата на пациента от слънчева светлина около 7 дни преди и още толкова след процедура. Затова, ако се решите на тази стъпка, е добре да се спре и солариума. Медиците обясняват, че това е изискване, тъй като слънчевият загар пречи на нормалното протичане на интервенцията. Поради тази причина повечето хора избират да започнат с процедурите през сегашния период на годината, защото е по-лесно за изпълнение, а и до лятото целият цикъл ще е приключил, тъй като между процедурите се прави почивка от 30-45 дни.
За всеки уважаващ себе си лазерен център е необходимо да поддържа в изряден вид техниката си. Затова в Армада обясняват, че е задължителна смяната на накрайниците на лазера, както и неговата профилактика на определен период от време, за да има наистина ефект. 
Щом става въпрос за медицински услуги, човек винаги иска да се довери на качеството и прецизността. Армада е единственият лазерен център в Пловдив със сертификат за качество, така че работата на екипа е оценена по достойнство, а неизменен помощник им е най-новата модерна италианска апаратура, пригодена специално за безболезнена епилация.
 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина