ЗдравеПУЛС

В Пловдивския затвор има морбили

Случаите са от средата на месеца

За последната седмица на юни има 21 новорегистрирани със същата диагноза в РЗИ

Таня Грозданова

В затвора в Пловдив, където се намира и следствения арест, има два случая на морбили. Това разбра Под тепето от Регионалната здравна инспекция. Те са докладвани в инспекцията преди около две седмици. От тогава не са постъпвали данни за нови заразени в мястото за лишаване от свобода.

Всеки регистриран случай на морбили се проучва от служители на РЗИ Пловдив, с цел вземане на съответните противоепидемични мерки. Контролира се спазването на връчените предписания.

Повод за питането ни бе фактът, че деветимата задържани за побоя над младите гребци и техните треньори в Асеновград, бяха доведени днес в съда с медицински маски.

След бума на морбили през късната зима и началото на пролетта на тази година в Пловдив и областта, все още продължават случаите на заболели.   

За периода 17.03.2017 г. – 27.06.2017 г.  в РЗИ Пловдив са регистрирани 165 случая с диагноза морбили. Това показват данни от месечния бюлетин на Регионалната здравна инспекция под тепетата.  В същото време те не фигурират в таблицата с описаните случаи на заразни болести.

Само един поглед  в седмичния бюлетин обаче показва, че за последната седмица на месеца новите случаи със същата диагноза са 21 на брой: "За периода 17.03.2017 г. – 21.06.2017 г.  в РЗИ Пловдив са регистрирани 144 случая с диагноза морбили".

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина