ЗдравеПУЛС

В ДКЦ 4 премахват безкръвно кокоши тръни

Криотерапията е процедури за премахване на доброкачествени образувания  по кожата и лигавиците.Тя не отнема време, абсолютно безкръвна и е придружена  с много малка болка. Добре е тази манипулация  да се прави през есента и зимата, защото е възможно при някои от пациентите да останат хиперпигментации след нея, ако се излагат на слънце, пояснява доктор Апостолова от четвърта поликлиника, която е специалист в областта и от дълги години лекува хора от застигналата ги напаст. В зависимост от естеството на образуванието, процедурата може да се повтори след определен период от време и по принцип, когато се касае за плантарни веруки, както още са известни кокошите тръни и омазолявания, може да се проведат до 10 процедури. Самата манипулация  представлява замразяване с течен азот, след което образуванието отпада .

Най-честите причини за появата на неприятните за мнозина брадавици са вирус и системна травма, причинена  от неудобни обувки. Когато се получи тази плантарна брадавица и не се вземат мерки тя прониква в дълбочина и води до силни болки и дискомфорт.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Такова махам от 4 месеца всяка седмица с течен азот и не е приятно, боли доста 30-60мин след манипулацията ти излиза огромен мехур и не спада с дни. Ако ти е на ходилото, едвам ходиш и боли. По-добре намалете стреса, повече спорт имуностимулатори, за да се пребори организма сам. Доста по-безболезнено е да ти го намажат с киселина в кожния кабинет. Бих препоръчал и изпитана лекарка, ама ще стане реклама 🙂

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина