ЗдравеПУЛС

Студенти дариха книги и медикаменти на Детската онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги“

Събитието мина под надслов „Студенти за бъдещи студенти“

Книги и медикаменти за пациентите от детското онкохематологично отделение в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“ осигури благотворителната инициатива „Ola Española” на студенти от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, които изучават испански език. Към тях се присъединиха лингвисти и почитатели на езика и културата на Кралство Испания.

Събитието бе под надслов „Студенти за бъдещи студенти“ и се осъществи благодарение на Филологическия и Философско-историческия факултети на Пловдивския университет, Клуб „Библиотеката“ и неговия собственик Гаро Узунян, сдружение „Аз обичам Пловдив“, Агенция „Linguadia“, издателство „Colibri” и адвокат Станислав Проданов.
 
„Ola Española” се провежда за първи път и има за цел лингвисти, студенти и любители на испанския език и култура да се обединят, за да се запознаят, да се забавляват и да „благоТворят“, разказа Лидия Шамова, преподавател по испански език в ПУ „Паисий Хилендарски“. Тя сподели, че наред с танците, музиката и презентациите, включени в програмата на „Ola Española”, участниците са успели да се обединят около идеята за помощ на най-младите онкоболни. Със събраните средства са закупени детски книжки,  предоставени им със значителна отстъпка от издателство „Colibri“, и специфични медикаменти, необходими на лечебния процес при деца на химиотерапия, за които държавния бюджет не отпуска средства.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина