ЗдравеПУЛС

Събра се кръв за Демир! Благодарим Ви!

Кръводарителите направиха възможни трите операции на младежа

Събра се кръв за Демир и има шанс за живота на 21-годишният млад мъж. Благодарение на кръводарителите бяха направени общо 3 операции на момчето, което катастрофира с мотора си в началото на седмицата. Пет дни медиците от КАИЛ в УМБАЛ „Св. Георги” поддържаха в кома тежко пострадалия Демир Василев, тъй като нямаше налично достатъчно количество кръв от рядката група А-отрицателна и той не можеше да бъде опериран. След кампания, организирана от самото лечебно заведение, близките на младежа и медии, сред които и Под тепето, откликнаха десетки, които дариха нужните количества А-отрицателна и дадоха шанс на Василев. Благодарим им!

Две от направените операции са заради тежката черепно-мозъчна травма и мозъчния оток на младежа, направиха ги лекари от Клиниката по неврохирургия. С третата операция – от лекари от Клиниката по ортопедия и травматология,  бяха фиксирани с импланти счупените кости на едното бедро. Пациентът все още е в критично състояние, но операциите бяха наложителни и ще помогнат на лечебния процес, казаха от КАИЛ.

Припомняме, че младият мъж бе транспортиран по спешност в УМБАЛ Свети Георги с фрактура на базата на черепа и тежка черепно-мозъчна травма, фрактури на няколко ребра, счупване на ключицата, счупване на няколко места на едното бедро и хемопневмоторакс – наличие на въздух и кръв в плевралното пространство. Първата му операция бе направена по спешност в понеделник вечерта. Тогава е било и първото преливане на кръв. 

Възможно е да се наложат нови операции и, ако тогава отново няма наличности от кръвна група А (-), отново ще се обърнем с молба за кръводаряване към гражданите на Пловдив, казаха лекарите. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина