ЗдравеПУЛС

Осъвремениха МБАЛ „Св. Панталеймон” с 1,7 милиона

Новото отделение по образна диагностика в болницата вече посреща пациенти

МБАЛ „Св. Панталеймон” постепенно се превръща в модерна европейска болница. Това констатираха пациентите и представителите на общинската администрация, открили днес новото отделение по образна диагностика там. Лентата срязаха кметът Иван Тотев, председателят на общинския съвет арх. Илко Николов и управителят на „Св. Панталеймон” доц. Петко Недев. Нашита болни да са най-здрави, пожела си той, след откриването на новите придобивки- нов модерен скенер и компютърен томограф.  

Инвестицията в обновяването на спешното отделение е 1,7 милиона лева, от които 1,2 лева са собствени средства на болницата. Вече сме по-ефективни и ефикасни и в диагностиката, и в лечението, доволстваше Недев, благодарейки на градоначалника и председателя на общинския съвет. Радвам се, че в този мандат имам шанса да работя с хора като доц. Недев. Постигна всичко тук сам и с екипа си, обърна се към домакина си Тотев.

Дигиталният рентгенов апарат е на Сименс и в България има още само един такъв. Той диагностицира бързо и с по-добри възможности, облъчва минимално. Той замени старият рентген в „Св. Панталеймон”, който според екипа на болницата вече е перфектен за музеен експонат. 900 хиляди лева от общата инвестиция са вложени в апаратурата, другите в обновяване на отделенията.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина