ЗдравеПУЛС

Кампания за безплатни скринингови изследвания за ХИВ/СПИН започва от утре в РЗИ Пловдив

От 10-и до 27-ми януари 2017 г. в Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН на РЗИ Пловдив (ул. „Перущица“ №1, южно крило, ет. 1) ще се провеждат безплатни скринингови изследвания за ХИВ/СПИН. Всички желаещи ще могат да се изследват в часовия интервал от 09:00 до 16:30 ч., като приемът ще е без предварително записване.

Скринингът се извършва с капка кръв от пръста, а резултатите от него се получават на място от представители на РЗИ Пловдив, в рамките на 5 до 10 минути след вземането на кръв. Тези, на които изследването е отчело положителен резултат, ще бъдат насочвани към специалист за уточняване на състоянието им. За провеждането на изследването не съществуват ограничения за консумацията на храна и напитки. 

Безплатните изследвания са съвместна инициатива на РЗИ Пловдив и Национална пациентска организация (НПО) и са част от скринингова и информационна кампания, стартирана по повод Световния ден за борба със СПИН (1 декември) и Европейската седмица за изследване за ХИВ и хепатит (18-25 ноември).

Повече информация за кампанията и за всички въпроси, свързани с ХИВ/СПИН и дейността на НПО, може да получите на горещата телефонна линия – 0700 10 515 (всеки делничен ден между 11:00 и 17:30 ч.) и на сайта http://www.npo.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина