ЗдравеПУЛС

Ген. Атанасов – Вальов трябва да понесе отговорност за нарушенията в Онкото

Д-р Карауланова не трябва да се премахва от длъжност, твърдят от ДСБ

На пресконференция, състояла се тази сутрин заместник-председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов и Йордан Иванов, член на партията и председател на пловдивската организация, дадоха своята категорична позиция, че директора на КОЦ Пловдив – д-р. Вальов, трябва да бъде освободен от длъжност.

Въпреки че ако подобно решение бъде взето окончателно, лекарите, работещи в медицинския център, ще въстанат и излезнат на протести, за да защитят директора си, той трябва да понесе отговорност за нарушенията, засечени в институцията.

Това твърдят ген. Атанасов и Йордан Иванов, като допълват, че медиците трябва задължително да бъдат подкрепени и атаките срещу тях прекратени.

Тяхното мнение се различава от това на бившия вече член на партията – Петър Москов, като не желаят да коментират неговото управление.

Повдигнатите обвинения срещу Москов не засягат ДСБ. Ние не можем да взимаме позиция, казва ген. Атанасов.

Припомняме, че на Петър Москов са повдигнати обвинения по три разследвания за незаконен внос на ваксини от Турция. В момента лекарите от Онкото задействат процедура срещу неговото решение да освободи от работа патоанатома Петко Маслев, чийто права бяха отнети преди две седмици.

От Движение за силна България също така смятат, че премахването на д-р Карауланова от длъжност е грешка.

Ако Първа и Втора градска болница бъдат слети, те ще фалират. Има големи финансови проблеми в местното здравеопазване. За последната година КОЦ Пловдив има само 200 хил. лева приходи, а Втора градска – 300 хил. лева. При подобно сливане Втора градска няма да може да издържа МБАЛ „Св. Мина”, категорични са те. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Няма такива боклуци. След като докторица Карауланова е член на дсб – де не се пипа!!Докторите от онкото не са членове, а просто лекари – кучета ги яли. За тия хорица-партийци, единствено и само ПОЗОР, ЗАВИНАГИ!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина