ЗдравеПУЛС

Днес се избира петия президент на България!

318 пловдивчани по-малко от миналата неделя, гласуват днес

Дойде време и за балотажа, който цялата държава очакваше. Кой с нетърпение, кой с ясната нагласа, че няма да гласува. Изборният ден ще продължи до 20:00 ч. вечерта, а ако има още чакащи, ще се удължи до 21:00 ч., но не повече. Секциите са отворени, гласуването започна!

По първи информации от председателят на 16 РИК – Тодор Тодоров няма проблеми при гласуването и денят протича спокойно. Това до някъде се дължи и на по-ниският брой избиратели. В Пловдив днес те са с 318 по-малко от миналата неделя. Гласуване за референдум също няма, което улеснява гражданите, а изборните квадратчета са само три – за ген. Румен Радев, за Цецка Цачева и „Не подкрепям никой“.

В 07:00 ч. сутринта в някои СИК са липсвали по един-двама членове на секциите, но те бързо са били заменени и така процедурата тръгна нормално.

В Пловдив функционират 478 секции, 14 от които в здравни заведения и следствието и 5 мобилни, за хора с увреждания, които няма как да се придвижат до урните. Ако инвалиди желаят да гласуват на място, за тях има уреден безплатен транспорт. Според списъците право да дадат гласа си имат над 307 000 пловдивчани.

Напомняме, че гласуването е задължително и в него могат да участват граждани, които са гласували поне на един от двата тура. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина