ГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Масови имунизации срещу морбили и рубеола в Шекера и Армана

Издирени и установени са всички лица от 13-месечна до 18-годишна възраст без данни за имунизация

Става дума за общо 51 деца от двете махали

Правителството стартира Национална програма за елиминация на морбили и рубеола 2019-2022 г., чиито задачи са насочени към намаляване възприемчивостта на населението към морбиления и рубеолен вирус, осигуряване на допълнителна възможност за имунизация на групи с повишен риск от заразяване чрез целеви ваксинални кампании и укрепване на системата за надзор на морбили и рубеола.

Поради високите нива на риск в етническите квартали, от няколко дни е в ход съвместната кампания на общопрактикуващи лекари, медицински персонал и здравни медиатори от администарцията на район „Северен“ в Арман махала и Шекер махала – съобщи пред медиите кметът на района инж. Ральо Ралев.

Издирени и установени са всички лица от 13-месечна до 18-годишна възраст без данни за имунизация и с пропуск в имунизационната схема. Общо за двете махали неимунизираните или подлежащите на реимунизация са 51 деца, 36 от тях живеят извън страната, 2 деца са преместени в други градове, 9 са имунизирани, а 4 други ще бъдат реимунизирани.

Кметът инж. Ралев, изказва благодарност на общопрактикуващите лекари в район „Северен“: д-р Ив. Коева, д-р Дипчикова, д-р Станчев, както и на мед. сестра С. Величкова и на двамата здравни медиатори – Никола Стефанов и Ракип Юсеин.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина