Разследване

КПКОНПИ проверява ръководството на АМТИИ за конфликт на интереси

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е сезирана по компетентност от образователния министър

Има двумесечен срок за произнасяне

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество проверява Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. На въпрос на Под тепето от звено "Връзки с обществеността" в КПКОНПИ отговориха, че са били сезирани по компетентност  от образователния министър Красимир Вълчев за проверка в Академията по отношение на конфликта на интереси.

„Съгласно текстовете на ЗПКОНПИ, Комисията има двумесечен срок за произнасяне като той може да бъде удължен с 30 дни, а решенията на КПКОНПИ по темата конфликт на интереси са публични и се публикуват на интернет-страницата в раздел "Решения””, отговарят от КПКОНПИ.

Припомняме, че през месец май приключи проверката на Министерството на образованието в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, след множество сигнали срещу ръководството на ВУЗ-а, сред които и този на Под тепето. Резултатите от проверката съобщи самият образователен министър Красимир Вълчев от трибуната на Народното събрание, след отправен въпрос от депутата Иво Христов. Резултатите от одита, който направи МОН, бяха предадени в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество от министър Вълчев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Иво Дернев да публикува получения от него официален отговор от МОН на всички поставени от „Под тепето“ въпроси.

  2. Побързайте да се увековечите с Доктор Хонорис Кауза на АМТИИ, която оферта е валидна само до края на август срещу 666, 666 лв. по банковата ми сметка, след което се връща редовната цена 1 МИЛИОН. Значителна разлика, не ли? Весо, 623 895

  3. Семейната СКУБАЧЕСКА фирмичка завзела „академията“ не знаели, че световноизвестният фолклорист Асен ДИАМАНДИЕВ, дългогодишен директор на легендарното пловдивско Музикално основа Фолклорния Отдел на Софийската КОНСЕРВАТОРИЯ = а не Аврамов, цигуларят от СОФИЙСКИО КВАРТЕТ. Оттам нататък – к’ви „изобразителни“ у Пловдив, кви пет лева, те са до паметника Левски, сульо!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина