МненияПод ножа

Защо псуваш? Бъди смел и гласувай!

Задължителният вот също е форма на протест. Да се възползваме!

Любомир Минчев

Не се дръжте странно! Не се правете на олигофрени! Не тръгвайте срещу народа! Ако го правите, ще бъдете изметени на секундата!

Ние сме смели български избиратели  и можем да говорим така. Можем да ритнем вратата с крак и да изведем  политическите инквизитори, на фльонга  можем да ги вържем  и да ги поведем на три синджира из улиците. Защо да не го направим? Ние сме адски смели  и не се пречкайте, ако сме ядосани.

Подобен избирател, докато му носят третата ракия, е готов да изтръгне сърцето си и с него да осветява пътя на омразната политическа класа към ада. След още една се оказва, че той не е избирател, а обикновен псувач в политическото пространство. Но ако реши да гласува, ще стане страшно. Това искал да ни каже.

И промените в Изборния кодекс вероятно са за този избирател, който все още няма мотив да гласува, а само да псува. И сега политиците му казват – ок, няма да се държим странно, няма да се правим на олигофрени, но  ти ела до урните и кажи какво мислиш. Дори има ново квадратче – нищо не мисля!

Специално внимание се отделя  на тези, които нищо не мислят , но са готови  да ти прегризят гърлото –  и то само, защото така искат. Това е огромен жест към тях. Гадните политици им казват да бъдат смели пред  урната, а не само на масата.  И те протистират – нарушени са им правата. Кои права? Нарушено е единствено правото им да псуват, без да кажат какво точно искат.

Задължителното гласуване  вероятно е идиотско хрумване.  Но за българския смел избирател то си ляга като куче в циганска каруца.  Отдава му се идеалната възможност да измете когото си иска, без задължително да се напива.

И какво е това задължително гласуване? То съвсем не е задължително. И да не гласуваш нищо не губиш – само те вадят от списъците. Но ако не искаш да гласуваш, какво ти пука за списъците. След като два пъти не си отишъл до урната, ясно си заявил, че нямаш място там. А и винаги можеш да се върнеш, ако си решил вече да мислиш.

Остава впечатлението, че протестите са към активния избирател, което е обидно.  Но той се надява, че все повече хора ще започнат да мислят, отколкото да псуват, и  би преглътнал подобна обида. Изненадан съм, че протестът не е срещу онези, които отказват да мислят. Задължителното гласуване също е форма на протест. Да се възползваме!

        

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. КВО? как ще ме задължаватда гласувам тея ненормални ли са а сега искате и да махате хората от избирателните списъци гадни мутри и олигофрени се навряхте в тая власт но идва Видовден запомнете тъпаци !!

  2. Свободата на избора „бравчо“ и неговото зачитане е това , което ти убягва в клиширания „анализ“. Останалото са комлексирани интерпретации,чукундурски профайлинг, троловидна партизанщина. Аз гласувам. Уважавам пагубния избор на гласуващите за мутрата. Уважавам избора и на тези, които не гласуват, независимо че мутрата се възползва. Уважавам и теб, независимо, че си в коловоза. Свобода, избор, уважение. Подишай ги и бъди здрав.

  3. Друг е въпросът, че т. нар. „санкции“ са абсолютно символични – няма глоби или нещо подобно, единствено трябва да отидеш сам и да се запишеш за следващите, което сигурно става елементарно. И какво от това ти пречи, драги ми Уинстъне? Да не би Под тепето да е виновно, че ГЕРБ са мафия или Бойко е абсолютен галфон?

  4. Аплодирам Под Тепето за материала им и пикая върху малоумника-комунист Уинстън от Оруелския 1984 🙂 Разликата между сега и преди тъпако е, че сега НАИСТИНА има за кой да се гласува, в БГ има над 1000 регистрирани партии и движения, това че ти си чувал за 20 от тях не прави задълителното гласуване нещо лошо по само себе си!

  5. Мутро-мегафон с излющена уж „дясна“ боя, под която все по-често прозира тоталитарна, комунистическа закваска със северно-корейски андроид. Типаж от 1984,който плюейки предишното издание, просташки ни убеждава колко е хубаво да живееш в новото…Гадна, мазна, свинска, мутренска работа.

  6. 100 % съм съгласен с двете мнения под мен. Това си е живо престъпление! Тея тъпанари в пленарна зала нямат такива пълномощия. С момента това което правят им дава правова легитмност да се бетонират във властта вовеки

  7. Автора не може да избие комунистическите нагласи от съзнанието си. Правото да гласуваш е право, а не задължение!! Това което се прави от Бг парламента е чисто извращение и изнасилване на „обществения договор“!

  8. Е кво става ако няма за кой да гласуваш, никога? Което е 100 % случая в жалката БГ политическа картинка? Тогава какво, пак ли „не можеш да мислиш“? Или от Под тепето сте на приницпа: по-малкото зло е по-доброто зло?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина