Столичните заведения – панаир на силикона и скъпите коли

Под ножа

Image title
Ангелина Ангелова

Там няма криза-Planet Club , Maraq, South Парк, Silikon, Cotton Club, Night Flight, Sin City, Grand de Luxe…и още няколко лъскави местенца. Няма криза, нямало е, няма и да има. Най-характерното нещо е заведението да е пълно, да се носи аромат на скъп парфюм и маркови пури, задължително кубински. Обстановката е тягостна, всеки се сърди за нещо на някой от съседната маса- или защото жената там има по-голяма гръдна обиколка или мъжът до нея кара по-скъпа кола… Минавайки между масите и сепаретата си подложен на строг оглед от главата до петите-обувки, дрехи, бижута, прическа, грим. Нямаш право на грешка- става дума за стил. Жените са сякаш  излезли от фабрика за еднакви кукли барби, като само цвета на косата се редува-руса, черна, руса, черна… Иначе останалото е ясно-изписани вежди все едно са вечно учудени от нещо, надути и нацупени устни, солидно количество макиаж, дрехите възможно най-големия кич- камъни, мъниста, пера, дантели, тигри, пантери, леопарди, змии и всякакви мотиви от “дивото зове”. Естествено няма как да не отбележим и вече почти прегърбената стойка от солидното количество силикон (не че има лошо, но всичко си има мярка). За мъжете важи почти същото, само че те си мерят дебелината на врата, дълбочината на портфейла и цената на колата. Интересна картинка е, но на кой ли вече му прави впечатление. А и от тежките пури и скъпото малцово уиски и съзнанието е замъглено.
В мъжката тоалетна се говори за „Бела линия“, а в дамската се слага солидно количество гланц за устни и се топират изкуствени коси с надеждата някой от съседната да “пренесе” настроението и тук.
Всъщност този тип поведение не пречи на никoго. На който не му харесва не ходи по такива места, но самата атмосфера е интересна за обикновения човек- силната музика в контраст с притъпените маниери и жестове излъчва снобария и пресилена изкуственост.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.