МненияПод ножа

Ремонтът на Жълтото училище- добра новина и гигантски скандал

Варварщина: Изхвърлиха огромни архиви на АМТИИ на боклука със старта на реставрацията  

Студенти и преподаватели спасяват захвърлени като смет ценни книги, реферати, учебници и дори диригентски палки

Възпитаници на академията бесни на ръководството, че е позволило това кощунство

В коша са метнати и много лични данни. Спасихме нещо, но и много загубихме, обясняват студенти

С добрата новина за старта на реставрацията и ремонта на Жълтото училище, гръмна и гигантски скандал. Десетки килограми безценни архиви на АМТИИ бяха изхвърлени най-безцеремонно на боклука днес, пред очите на студенти и преподаватели. Това кощунство се случва със съгласието на ръководството на Академията, а възпитаниците на висшето школо останаха крайно разочаровани.

Някои от тях дойдоха в редакцията на Под тепето, за да покажат какви ценности са били захвърлени като непотребна смет. Те, разбира се, пожелаха да останат анонимни, тъй като се притесняват от академична вендета. Спасихме, каквото можахме, но повечето неща бяха загубени завинаги. Става въпрос за запокитени в кофата за боклук ценни книги, реферати, дневници, авторски рисунки художествени творби, и дори диригентски палки. Намерихме сборници, по които учим, а дори в библиотеката няма достатъчно. Просто бяха метнати в една гондола за строителни отпадъци. Чувстваме се обидени. Чувстваме се омерзени. Сякаш това, което учим, е за боклука. Това, към което се стремим, е за кофата за смет. И това се случва с позволението на ръководството на Академията. Нямаме думи, гневни от варварщината са студентите.

Те разкриват и нещо особено обезпокоително. В съдовете за отпадъци са намерили десетки дневници със стотици лични данни. Такова ли е отношението на Академията? На това ли ни учи ръководството й- диригентските палки на боклука? Жалко, много жалко, не крият възмущението си студентите.

Очаквайте продължение по темата АМТИИ

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Абе, журналя използвайте го малко тоя акъл преди да си измисляте подобни драматични заглавия.

    Какви са тия уникални „ценности“ . . стари непотребни вече учебници,дневници и други поднобни книжни материални , особенно ми хареса тоя по гражданска отбрана, журналята писал въпросния материал да вземе да го прочете и да се научи как се слага противогаз поне , хахаха .
    Е, да ако имаха малко акъл щяха да ги върнат на вторични за някои лев.

  2. Ръководството на АМТИИ държи непременно да получи право на отговор на тази публикация. Така представени, събитията говорят за злонамерена и тенденциозна кампания срещу цялостната художествено-творческа дейност на едно уважавано висше училище по изкуствата! Ще бъдат изложени факти, имена и доказателства, за да излезе истината по случая!

  3. „…Чувстваме се обидени. Чувстваме се омерзени. Сякаш това, което учим, е за боклука…“ Е ПА ЗА БОКЛУКА СИ Е, КАКИНОТО, НЕ САМО КОЕТО ВИ УЧАТ, АМИ И САМИТЕ ВАШИ ДАСКАЛЯ = ОТ ПРОФЕСОРЯ НЕ МОЖ’ СЕ РАЗМИНА ПРЕЗ „ДЕМОКРАЦИЯТА“ -И ОЩЕ ИДВАТ!-, НА ВСЕКИ ТРОТОАР -„УНИВЕРСИТЕТ“, А „АКАДЕМИИ“ СЕ САМОЗВАХА ВСИЧКИ ПРОГИМНАЗИИ ПОЛУГРАМОТНИ. ТЕРМИНАЛ … ТРИ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина