МненияПод ножа

Реклама на Туристическия център докарва схващане на врата

Туристическият информационен център на площад Римски стадион отново изненада с „реклама“.

На дигиталния монитор от страната на ул.“Райко Даскалов“ се вижда, на пръв поглед, графика. По-любопитните, а и хората, които очакват да се информират  за събитията в този град, остават замислени пред стъклото. На втори прочит разбират, че се намират пред нещо като кръстословица – плетеница. Това са онзи тип загадки с надписи, които за да бъдат разчетени, трябва да смените гледната точка.

Успяхме да уловим на снимката и ъгъла, под който трябва да пречупите врат, за да разчетете написаното. Става дума за реклама на култовия фестивал Hills of Rock. Билетите за фестивала бяха пуснати наскоро в мрежата. 

На 7 юни отвори врати най-модерният туристически център в България, това пишеше в прессъобщението  за откриването на туристическия информационен център на Джумаята през миналата година. От същото съобщение става ясно, че „два дигитални монитора излъчват картата на Пловдив и информират за събитията в града и региона денонощно… Предложението за разработването на модерната идея дойде от Общинското предприятие „Туризъм“, които разработиха идеята за модерно дизайнерско оформление на Центъра и обезпечаването му с разнообразни информационни материали и дигитални монитори.“

Припомняме, заради откриването на „най-модерния“ ТИЦ  бе разбит и занемарен туристическия център в сърцето на Стария град, за което ви разказа Под тепето в същия ден. По-късно уволнената наскоро шефка на вече несъществуващото ОП „Туризъм“ призна пред наш репортер, че от него било взело оборудване за новия.   

Поставената през лятото на лявото витринно стъкло карта на града има правописни грешки на английски език и липсва означение къде се намирате вие, когато я гледате, а това за туристите си е проблем.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Браво, че са сменили картата!!!! Явно четат Под тепето и се поправят 😉 Направо заслужават публична похвала пред строя, че са си своршили работата както трябва от втори опит!!! Хвала на такива общиннски служители, явно и вие сте от тях.

  2. Защо не отдете до лявото витринно стъкло и да погледнете отново картата за да видите че то е сменено преди повече от половин година. И моля да напишете статия по тази тема, защото много знаете да плюете, ама когато нещата са наред не го казвате нали?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина