Подтепето

ГРАДЪТ

06 Юни, 2017

Пловдив вече има модерен туристически център

Това е най-модерното място в България, в което гостите на града могат да черпят информация 

Посетителите ще имат възможност да подредят картина от пъзел на място

Най-модерният туристически център в България отваря врати в античния Пловдив. Официалното откриване ще се състои утре, 7-ми юни, от 11 часа на Главната улица в Пловдив. Той е третият в града и е обособен на мястото на емблематичната книжарница „Отец Паисий“ на ул. „Райко Даскалов“ 1, в непосредствена близост до Римския стадион.

Красивата сграда, пред която в миналото са се виели опашки за книги, по естествен начин оживява, за да се превърне в лице на града. Модерен информационен център, в който пловдивчани и туристи могат да получат разнообразна информация, да закупят сувенири, карти или пътеводители или просто да отдъхнат и изгледат филм за Пловдив в стилната и уютна атмосфера на центъра.

Два дигитални монитора излъчват картата на Пловдив и информират за събитията в града и региона денонощно. На мястото е поставен и вендинг автомат за вода, кафе и други напитки. 

Предложението за разработването на модерната идея дойде от Общинското предприятие „Туризъм“, които разработиха идеята за модерно дизайнерско оформление на Центъра и обезпечаването му с разнообразни информационни материали и дигитални монитори. 

Такъв например е магнитния пъзел, който предоставя на посетителите възможност да подредят картина на мястото, когато там се е помещавал известния магазин „Княз Борис“, площадът е носел същото име, а малко по-късно отваря врати книжарницата и библиотеката на Симеон Василев. 

Няма направени коментари
Още от рубриката "ГРАДЪТ"

Подобни новини

06 Фев, 2018

Реклама на Туристическия център докарва схващане на врата

Туристическият информационен център на площад Римски стадион отново изненада с „реклама“.

На дигиталния монитор от страната на ул.“Райко Даскалов“ се вижда, на пръв поглед, графика. По-любопитните, а и хората, които очакват да се информират  за събитията в този град, остават замислени пред стъклото. На втори прочит разбират, че се намират пред нещо като кръстословица – плетеница. Това са онзи тип загадки с надписи, които за да бъдат разчетени, трябва да смените гледната точка.

Успяхме да уловим на снимката и ъгъла, под който трябва да пречупите врат, за да разчетете написаното. Става дума за реклама на култовия фестивал Hills of Rock. Билетите за фестивала бяха пуснати наскоро в мрежата. 

На 7 юни отвори врати най-модерният туристически център в България, това пишеше ...

» повече