Прекратяват концесиите на „водния” подлез на Дом Левски и на стадион Спартак

Под ножа

Община Пловдив ще прекрати концесиите за вечно наводняващия се подлез на Дом Левски и на Стадион Спартак, ако общинските съветници кажат „Да” на предложението на кметството на сесията на местния парламент следващата седмица. Администрацията иска да си прибере пешеходния пробив под бул. „Шести септември”, който дави бизнеса на наемателите в него при всеки по-сериозен дъжд. Едностранното прекратяване на концесионния договор идва заради неизпълнените условия по него от страна на Тодор Бурджиев и неговата фирма „Рента груп плюс”. Той не е изпълнил задължителната минимална инвестиция и не е внесъл концесионната си такса за тази и миналата година. Не е изпълнил и другите изисквания за социализиране и ремонт на съоръжението.

Заради неспазване на клаузите в концесионния договор общината прекратява договора и за стадион Спартак.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Прекратяват концесиите на „водния” подлез на Дом Левски и на стадион Спартак

  1. и аз се чудя кой нормален влиза и чете и още повече коментира тук ,ноо явно има и такива “не нормални“

  2. Те пак много са го и изчакали. Макс три месеца ако не плати и вън. Със сигурност е можело и много по-рано да я прекратят, при все че първонач. инвестция я няма.

  3. Подлеза на католическата църква, където има вековна история и римски руини също е обсипан с подобни търговски обекти, които дори да изчезнат никой няма да забележи. Но най-брутално е в подлеза на Тримонциум!!! Там направо съм потресен от гледките. Кой допуска това безобразие?!

  4. Въобще не разбирам защо във всеки подлез трябва да има магазини – тип кутийки?! Кому са нужни те?! Подлезите не са ли предназначени за преминаване на гражданите?! Защо във всички подлези са разположени възможно най-гнусните и евтини магазини?! Чудя се кой нормален човек пазарува тези евтините боклуци!?!?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.