МненияПод ножа

Патриотизмът на някои индивиди в Пловдив е на нивото на бордюра (СНИМКИ)

„Брандирани“ в бяло, зелено и червено коли погазват закон, градинки и тротоари

„Българио, за тебе те умряха,

Една бе ти достойна зарад тях,

и те за табе достойни, майко, бяха

И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх.“

Ей тази част от великия стих, който извиква сълзи на всеки 3 март, рецитиран по чутовните върхове и пред паметниците на героите, загинали за България, пльоснат върху трикольор на задния джам на комбито ли те прави доказан патриот?!

В дебелите книги пише що е патриотизъм. Припомняме го защото на тези явно не им е ясно значението: „Патриотизъм (от гр.думи: πατριώτης — съотечественик, πατρίς – отечество) означава любов, обич към родината и желание за опазването ѝ. Възхищение от националните постижения, привързаност към родната земя, език и традиции. Патриотизмът на дело изисква безкористна и всеотдайна работа за въздигане на народа и родината.“

А въздигането на тези патриоти е до нивото на бордюра! И то не е духовно, а само, за да си паркират личното имущество за сметка на всички останали.

Оставаме без коментар виртуозността на шофьора, паркира с едната гума в зелена площ, с две на тротоара и една висяща над платното на улицата. За допълнителен разкош комбито пречи на завиващите надясно да се подредят пред знака "STOP" на кръстовщието. Замислете се и за маневрата, която този "патриот и пазител на всичко българско и родно" е предприел, за да паркира с лице на тротоар срещу посоката на движение.

*Снимките са направени в четвъртък около 11 часа в район Западен до новия комплекс от затворен тип Оазис на Пещерско шосе. Салоните са окичени отвътре с рекламни материали на клуб за бойни спортеове. Според хора от квартала и двата автомобила са на един и същ собственик.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. Аман от тъпи и незначителни статии,защо не напишете някой истински проблем…ами ни занимавате с глупости

  2. Фотографа спирал ли е вечер в района, за да знае че няма никакви места за спиране?! Патриотично ли е да си плащаш данъците, а да няма къде да паркираш?!

  3. кметъ колев се справя с всякакви проблеми, особено с такива с неправилно паркирани автомобили, особено пък като става въпрос за „Най-зеления квартал на Пловдив“, само му се обадете лично 🙂 🙂 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина