МненияПод ножа

Опълченец влезе във войната за паркиране в Пловдив (ВИДЕО)

Изтрещял пенсионер сипе нощем счупени бутилки по улицата, за да няма коли пред дома му

Филмът се разиграва в центъра на града, а лошият герой дори няма кола  

Таня Грозданова

Проблемът с паркирането във втория по големина град на България е сам по себе си грандиозен и като че ли това не е достатъчно, та в сагата се включват всякакви войни с неизчерпаеми средства.

Бидоните от минерална вода пълни с цимент или саморъчно направени антипаркинг колчета пред частния имот вече се смятат за интелигентно решение. Това да ти счупят чистачките, да ти теглят едни ключ по цялата странична част на колата или да ти боднат гумите е нещо обичайно. Изобретателността расте непрекъснато и ето, че вече имаме на хоризонта и злият гений, който систематично полага грижи по тъмна доба в защита на тротоара пред къщата си и дори общинската улица, на която живее.

Видеото е направено от наш читател. Опълченецът във войната за паркиране живее на улица „Елиезер Калев“ до новата сграда на ОУ „Алеко Константинов“ в район „Централен“. На клипа се вижда как възрастен мъж, който се движи с помощта на бастун, троши празни бутилки и ги разпръсква по улицата.  

Съседи разказаха пред репортер на Под тепето, че човекът явно не е добре и тероризира  махалата, като чупи шишета и всякакъв вид стъклени изделия, и ги разпръсква по улицата, с цел хората да не паркират. Гаражът на къщата никога не е бил използван през последното десетилетие, защото дворът е пълен с отпадъци, събирани от контейнерите. Самата къща е сборен пункт на всякакви опасни абстрактни предмети, скрап и какво ли още не. Имотът не е поддържан от доста дълго време и е пред разпад.

Това, че хората в къщата живеят като питекантропи, донякъде си е техен проблем, но през оградата се виждат поне 2-3 тира боклуци, а това е неприятно, миризливо и опасно за околните, негодуват съседите на имота бунище.

„Живеем си така на улицата от години, но това което върши лудият старец по улицата е много опасно, разказват те. По улицата минават стотици ученици, малки деца с майки и др. Обръщаме се към вас за помощ.“

Екипът ни се свърза с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, който препоръча на съседите да се обърнат директно към полицията, тъй като става дума за умишлено увреждане на имущество и създаване на предпоставки за нараняване на хора. Стаменов се ангажира да предаде сигнала на Пловдивския общински инспекторат.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина