МненияПод ножа

Опасни ли са железопътните релси, които водят към Пловдив?

Болтовете, придържащи релсите липсват на много места, други са ръждясали

Паулина Гегова

Само на 3 км. от гара Искър в посока Пловдив, релсите се държат на магия от собствената си тежест . Това ни информира редовен читател на Под Тепето, който е силно притеснен от факта, че жп пътят във въпросния участък крие опасност от дерайлиране на влакова композиция.

През 3-4 траверси липсват скобите и болтовете, които придържат релсата за траверса. Много от тях са изкривени с наклон от 20 градуса спрямо релсата.

На снимките, направени по време на преминаване през тях в продължение на 20 м. ясно се вижда, че металните съоръжения се държат на косъм, а болтовете на много места са изскочили или вече ръждясали.

За какво съществува това министерство на Транспорта, след като тези релси не са поглеждани от години?, пита будният гражданин, като допълва, че няма да се учуди ако в бъдеще станем свидетели на още една трагедия като тази от гара Хитрино.

В подобен случай няма как да обвиняваме машинистите за аварии. Не и ако релсите са в неизправност. БДЖ все още е един от най-предпочитаните варианти за извънградско пътуване, но логично си задаваме въпроса дали е най-безопасният.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина