Общината с ултиматум към концесионер в Стария град

Под ножа

Собственикът на ресторант „Улпия“ не е показал отчет за приходите и дължи една концесионна вноска

Тодор Вутков е сред организаторите на протеста срещу умната бариерата на ул.“Съборна“

Общинският съвет на Пловдив даде едномесечен срок на концесионер на възрожденска къща в АИР „Старинен Пловдив“. Ако не изпълни ултиматума той ще бъде даден на частен съдебен изпълнител. Предложението на кмета Иван Тотев бе гласувано на последната сесия преди Коледните празници.

Става дума за недвижим имот публична общинска собственост, представляващ двуетажна масивна сграда от 86 кв.м и дворно място застроено и незастроено с площ от 230 кв.м на ул.“ 4-ти януари“ № 17, там се намира ресторант „Улпия“. Договорът за концесия е сключен през септември 2004-а година с фирма „Родопи трейд 2002“ ЕООД.

По това време в дружеството съсобственик  е бил и сегашния областен управител Здравко Димитров, който го напуска няколко години по-късно, след като става кмет на „Западен“.

Дружеството е трябвало да представи в общината до края на месец март тази година подробна справка за приходите от обекта на концесия за 2016 г., както и копие от данъчната декларация за 2016 г., както и да плати дължимото концесионно годишно възнаграждение в размер на минимум 6000 лева. 

От материалите по сесията е видно, че му е изпратено писмо-покана с напомняне за задълженията му на 15 април 2017.

В момента собственик на фирмата е Тодор Вутков – един от активистите на протеста на жителите и бизенсмените в Стария град срещу новия режим на достъп на автомобили и новата бариера на ул. „Съборна“.  

Очаквайте продължение на сагата с достъпа до автомобили в Стария град

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.