МненияПод ножа

Новата улица през тротоара и стълбите на тупика „Архим. Дамаскин“ е за богомолци и хората от квартала

Кметът: Дано да не пречим много на богомолците с този ремонт

Отварянето на тупика е включено във временната организация на движението, обясни градоначалникът

„Трудно преминаване ще бъде там! Надявам се по време на молитви да не ги притесняват хората много. Проблем ще бъде!“ Така започна коментара си кметът на града Иван Тотев по повод въпрос на Под тепето за странната нова улица, която се появи в центъра на Пловдив и ви я показахме в сряда.

Според градоначалника, новата улица през тротоара и стълбите на тупика „Архим. Дамаскин“ е за богомолци и хората от квартала. Така донякъде ще се облекчи достъпа им в района по време на стартиралия днес ремонт на ул."Отец Паисий".

 „Три месеца ще е целият проект. Проблем ще бъде за хората. Ще се опитваме на части да работим, но в момента това, което трябва да стане ясно е хората, ако нямат някаква спешна, належаща работа, по-скоро да избягват този маршрут.

Приоритетно е тук за тези, които са живущи и тези, които имат дейности по зареждане на стоки. Ако могат да се извършват тези дейности във време, в което не е натоварено, още по-добре. Трябва да имаме наистина отношение, защото проблемът с движението  в тази част ще бъде по-голям,“ коментира Тотев.

Той поясни, че има организация на движението със светофари по „Криволак“ и „Алцеко“. В северната част на обекта се позволява спиране около бариерата, но краткотрайно. Паркирането по време на ремонта е забранено.  

Тази организация на движението, която преминава през тротоара и стълбите на ул. Архм. Дамаскин“, е временна. Засега тупикът е отворен, но не е за постоянно. После пак го затваряме, когато отидем да работим там, поясни кметът.   

Той призова хората, които имат спешна работа в центъра, да паркират по „Хр. Г.Данов“, паркинга на Тримонциум  и да пренасочат маршрутите си.

„С цялото ми извинение към тези, на които ще затрудним достъпа тук и няма да могат да си паркират в тупика, както са си свикнали, но трябва да се работи,“ заключи Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина