МненияПод ножа

Немска фирма е разработила софтуер, оптимизиращ организацията на движението в града още преди 9 години

Платени са близо 30 000 лева, но той няма да се ползва от Общината

Същата система работи във Варна

Сдружението с нестопанска цел „Бизнесът за Пловдив“ излезе с позиция относно действията на Община Пловдив, касаещи  разработен от немска фирма програмен продукт  за оптимизация и организация на движението в града. От организацията са внесли питане в администрацията на 22.05.2018 г. във връзка с разработен през 2009 г. от немската фирма “PTV – Карлсруе” програмен продукт, оптимизиращ организацията на движението в града. Сдружението пожела уточнения по следните конкретни въпроси:

Изясняване размера на платените средства за разработка и доставка на програмния продукт;

Разполага ли Община Пловдив с нужните специалисти за работа със софтуера;

Ще се използва ли този продукт при разработката на новия Генерален план за организация на движението в Пловдив;

От отговора на Община Пловдив става ясно, че похарчените средства от общинския бюджет за програмния продукт са в размер на 28,642 лева /без ДДС/ и той няма да се използва при разработката на новия Генерален план за организация на движението в Пловдив. Остава отворен въпросът защо са похарчени тези средства от общинския бюджет и как натовареният трафик в града ни ще бъде облекчен в интерес на гражданите и гостите на град Пловдив?

Същият програмен продукт е внедрен успешно във Варна и със сигурност би улеснил движението и в Пловдив.

СНЦ "Бизнесът за Пловдив" смята, че има очевидна липса на приемственост в общинското ръководство и предвид натоварения автомобилен трафик в Пловдив бездействието на Общината в този конкретен случай е в ущърб на данъкоплатците и на обществото. СНЦ "Бизнесът за Пловдив" настоява Община Пловдив да прояви ясна ангажираност и експедитивност по отношение на изпитани в световен мащаб програми за опитимизиране на градското движение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Липсата на управленски капацитет в Община Пловдив е очевидна, липсата на интелигентност и прозорливост на кмета – също.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина