МненияПод ножа

Надзирателите в Пловдив искат още колеги и по-добри условия на труд

Мирните протести ще прераснат в други, ако не ни обърнат внимание, заявиха синдикалните лидери

Униформените за пръв път поискаха и увеличение на заплащането

Почти целият състав на надзирателите от Пловдивския затвор излезе на мирен протест тази сутрин пред сградата на мястото за лишаване от свобода. Близо  50 надзиратели и служители на изправителната институция протестираха срещу условията на труд и заплащане, при които работят. От професионалните организации на надзирателите обявиха няколко основни искания, които са изпратили до председателя на НС и ресорното министерство.

Увеличаване на щата на надзирателите, тъй като са малко и работят на ръба на санитарния минимум. Служителите поискаха увеличение на заплатите им с 20%, като подобна претенция се обявява за първи път. Досега при недоволствата си надзирателите са искали само подобряване на условията за труд и нови униформи. Те настояват възнагражденията им да се изравнят с тези на колегите им от МВР.

„Ако ни обърнат внимание, ще прекратим тези мирни протести. Ако не – след Нова година ще вземем решение по какъв начин ще се протестира по-нататък“, заяви Евтим Евтимов – зам.-председател на синдикално дружество на надзирателите в пловдивския затвор.

Протестът продължава символично и по време на дежурства – надзирателите са закачили на реверите си ленти с българския трибагреник.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина