Кольо К., Мариус и Морфов вдъхновиха Рабонудните

Под ножа

Англичани четат протестна поезия пред студентите в кино Космос

Вдъхновяващият Сашо Морфов във филма от 97-ма
Вдъхновяващият Сашо Морфов във филма от 97-ма
Аудиторията в Космос, зашеметена от лентата на Блажо Николич
Аудиторията в Космос, зашеметена от лентата
Нищо, ама нищо не се е променило от 97-ма до днес. Самият факт, че и тогава, и сега интелектуалците на България се борят и говорят за една кауза- променената България, е достатъчно смущаващ. Не сме мръднали на нота. Така един от Ранобудните студенти от ПУ коментира великолепния филм Илиян Симеонов, продуциран от Блажо Николич „Имам една идея”, който натъжи, но и вдъхнови младите хора за нови действия и нови идеи за крясък срещу простотията в държавата, политическата Британците Али и Джейми
Британците Али и Джейми
класа, апатията и липсата на морал във всичко, не само в политиката. Думите на Кольо Карамфилов, Мариус Куркински, Александър Морфов, Златьо Радев,  Петър Змийчаров, Пламен Панев, Росен Марковски, Христо Стоянов-Еци, Антони Ненов, казани преди 16 години, толкова тежат и днес, че чак разплакаха неколцина от публиката в Кино Космос. Лентата на Николич бе прожектирана на бяла стена на втория етаж в емблематичната сграда. „Имам една идея” събра близо 30 души в ледовитото кино, които след прожекцията се впуснаха във вербално- визуален форум на тема Протест.

Image title
Току що дошли от вечно революционна Гърция британците Али и Джейми, обединени зад проекта Persona Non Grata, четоха протестната си поезия и проза пред гостите на събитието. Двамата са вели транспаранти на десетки протести, в десетки различни точки от Европа и са нещо като летописци на будното общество и гражданското недоволство. Навсякъде бунтът е срещу системата, срещу политиците и самозабравянето им. Методите на различните хора в отделни ситуации се разминават, тъй като средата е много различна. Най-важни са свободата и моралът, човещината и това, че нямаме право да свикваме с мръсотията, тъй като тя ще залее и следващите поколения, обобщиха по време на форума Persona Non Grata и гостите на събитието.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.