МненияПод ножа

Кметът се извини на коматевци

Хората от квартала протестираха навръх Съединението с гайда и хоро, а днес отидоха в Общината (ВИДЕО)

Тотев: Може би за голяма част от нещата ние сме виновни, че не даваме тази информация, която трябва да се дава по-подробно, особено в такива критични обекти

Щрабаг обещали за края на октомври

Унесени в изпращане на лятото и подготовка на вчерашния празник не всички пловдивчани разбраха за 4-дневните протести на жителите на Коматево.  Хората от квартала протестираха навръх Деня на Съединението и Празник на Пловдив, като два часа преди официалния старт на тържествената заря-проверка излязоха на кръстовището с Околовръстното и водени от умните светофари пресичаха по време на зеления сигнал за пешеходци, като стриктно спазваха таймера.

Докато кметът Иван Тотев посрещаше президента и почти цялото правителство, протестиращите коматевци си доведоха гайдар в народна носия и заиграха хоро на Околовръстното шосе. 

Може да се насладите на този културен протест в следващото видео, направено от Росен Димитров с дрон от AirCam.  

Днес преди обяд представители на инициативен комитет на жителите, които близо две години са оставени без път и откъснати от града, отидоха в Общината, за да се срещнат с кмета Тотев.

Вижте какво разказа той след срещата:

„Благодаря на коматевци за проявеното разбиране. Стана ясно, че може би за голяма част от нещата ние сме виновни, че не даваме тази информация, която трябва да се дава по-подробно, особено в такива критични обекти.

От тук нататък няма вече притеснения за нови спирания на обекта от гледна точка на археология. Това означава, че може да вървим по-бързо по изпълнението. Разбрахме се всеки петък да даваме информация какво е свършено и какво предстои следващата седмица.

Към настоящия момент мога да кажа, че подготвяме нови 240 метра от кръстовището в посока „Меском Попов“ да бъдат асфалтирани, сега се насипва чакълът там и след това се продължава автоматично до стадиона на базата в Коматево.

Поех ангажимента и за една среща с хората в Коматево, в края на септември, която няма да е само за пътя, защото той вече ще си тръгне в един линеен график на изпълнение, който ще бъде видим, но и за други проблеми на квартала. За това какво трябва да направи общината там. Знаете, предстои ни да открием детската градина в квартала.

Хубаво е, че вече ще има възможност да се включват хората към газификацията. Това е една допълнителна услуга, която Коматево придобива след направата на този път. Привързахме всички сгради, които са около пътя, има отклонение на всяко едно УПИ. Още веднъж се извинявам на коматевци,“ заключи кметът Иван Тотев.

На въпроса дали е говорил с изпълнителите на реконструкцията на пътя, градоначалникът отвърна, че Щрабаг обещали за края на октомври.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина